Matematik

fodbold mål

08. februar 2016 af jegelskerkebab (Slettet) - Niveau: 7. klasse

jeg har et problem jeg har et mål på 7,32 meter bred og 2.44 høj og jeg skal øge det med 25% kan i klare det plzzz skal afleverss ondsdag

helst mellemregninger 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2016 af Studentos

Hej. 

Din opgave virker mangelfuld. Er det en forøgelse af arealet, omkredsen eller? 

Jeg tager udgangspunkt i, at du skal forøge de faktiske mål. 

Du kan finde forøgelsen ved at finde 25% af bredden/højden, således: 

Bredden af målet: 7,32 * (25 / 100) = 1,83 

Det lægger du så til 7,32, så det ser således ud 7,32 + 1,83 = 9,15

• Brug selv samme fremgangsmåde på højden af målet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2016 af SuneChr

En alternativ og sikkert også lidt nemmere måde end # 1 er at gange alle målene med 1,25.
Det indses let, idet
x + 25% af x = x + 0,25·x = x·(1 + 0,25) = 1,25·x


Skriv et svar til: fodbold mål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.