Fysik

Væskekraft og bestemmelse af stempeldiameter

05. maj 2016 af Quang89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er igang med vores eksamensprojekt hvor vi skal lave en værsktedspresser og vi har fået nogle værdier af vide af projektoplægget 

den skal kunne presse 35 tons (350.000N) 
Stemplets slaglængde 250mm 
Oliens massefylde 800kg/m3

Det første jeg gerne vil finde er stemplets diameter og står lidt på bar bund hvordan jeg skal finde den

Det andet jeg gerne vil finde er hvor stor tryk der skal være i det hydrauliske system

Vi bruger bogen "Mekanisk fysik og varmelære" af Arly Nielsen

Jeg går ud fra man skal bruge væskekraft på en flade (kapitel 5.4 side 126) 

F=\rho *g*h*A Og her ville jeg så isolere A (arealet) Men jeg synes jeg får et helt forkert tal 

A=F/\rho *g*h\rightarrow A=350.000N/8*10^{11}kg/mm^3*9,82*250mm=1,78E-10mm^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2016 af peter lind

Det er din massefylde, der er forkert. 1mm3 olie vejer med garanti ikke 8 milliarder ton


Skriv et svar til: Væskekraft og bestemmelse af stempeldiameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.