Fysik

Faseovergange for H2O

26. juni 2016 af Rossa - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude. Jeg er i gange med en opgave, men desværre kan ikke komme videre med den. 
Det er vigtigst, at jeg forstå opgaven, da snart har jeg reeksam i Thermodynamics.

Opgaven lyder:

3. Beregn, ved hvilken temperatur (T1) is er i ligevægt med vand ved trykket P1=107Pa under
antagelse af at hældningen dP/dT er konstant for P0 ≤ P ≤ P1.
Jeg vil opfordre dig til at læse den vedhæftede document.

\frac{dP}{dT}=\frac{L}{T \Delta V}

Svaret i (2) er  \frac{dP}{dT}=- 1.35* 10^7 Pa/K

Opgaven vedhæftes som en pdf document.

Jeg håber, at nogen derude vil hjælpe med at forstå opgaven.

På forhånd Tak

Vedhæftet fil: Water.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juni 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

(P1 - P0) / (T1 - T0) = dP/dT  <=>

T1 = (P1 - P0) / (dP/dT) + T0

 

T1 = (107 Pa - 105 Pa) / (-1,35*107 Pa/K) + 273 K = 272 K


Svar #2
26. juni 2016 af Rossa

Tak for hjælpen.

Jeg har kæmpet hele dagen for at løse denne opgave, men jeg kunne bare ikke.
Det giver det rigtigt svar, som står på facitlisten.

Jeg er også i gange med delopgaven 4.

Er du venligt at kigge også med delopgaven 4?

Det vil være mega sød, hvis du prøver.

Igen, mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. juni 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

4)

Man skal vist bare bruge Idealgasligningen

PV = NkT  <=>

V = NkT/P

Antallet af molekyler N kan findes som

N = m/mH2O

Vi har så

V = mkT/(P*mH2O)

 

V = 1kg * 1.38064852×10−23 J/K * 373 K / (105 Pa * 2,99*10-26 kg) = 1,72 m3

 

5)

Du skal bare indsætte

V = NkT/P

i ligningen

dP/dT = Ldamp / (T*Vdamp)

 


Svar #4
27. juni 2016 af Rossa

Mange, mange tak for hjælpen. Dine forklaringer er nemt og god.

Jeg har endeligt stillet et teoretisk spørgsmål på studieportalen som"Change on Entropy".

Hvis spørgsmålet lyder fornuftigt, please prøv at giv en forklaring på det, da jeg ikke kan finde svar i bogen, heller ikke på nettet.

Igen, Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Faseovergange for H2O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.