Matematik

Tal så det klodser

25. august 2016 af Stiletter - Niveau: 10. klasse

¤ jordens ca. 6 mia. mennesker i gennemsnit har 52 LEGO klodser.

¤ Der producere ca. 20 mia. LEGO klodser om året

¤ Der hvert sekund i 2002 blev solgt 7 LEGO æsker

Højde på en almindelig lego klods 9,5 mm

Afstanden fra jorden til månen ca. 384400 km

Hvor mange LEGO klodser har jordens befolkning tilsammen?

Hvor mange LEGO kldser producere i timen?

Hvor mange LEGO æsker blev der solgt i 2002

Hvor mange almindelige LEGO klodser, skal der stables oven på hinanden for at nå fra jorden til månen?

Jeg har brug for Jeres hjælp, hvordan er løsningen på disse spøtgsmål, på forhånd.. mange tak! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2016 af mathon

Hvis du regner Jordens befolkning til 6 mia personer og hver person ejer 52 LEGO klodser,
så beregner du, hvor mange LEGO klodser Jordens befolkning er i besiddelse af.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. august 2016 af mathon

1 aa r=\left (365{,}25\; d\o gn \right )\cdot \left ( 24\; \tfrac{timer}{d\o gn} \right )=8766\; timer


Svar #3
25. august 2016 af Stiletter

#2

1 aa r=\left (365{,}25\; d\o gn \right )\cdot \left ( 24\; \tfrac{timer}{d\o gn} \right )=8766\; timer

Takker :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2016 af mathon

           1\; aa r =\left (365{,}25\; d\o gn \right )\cdot \left ( 24\; \tfrac{timer}{d\o gn} \right )\cdot \left ( 3600\; \tfrac{sek}{time} \right) =31{,}5576\; mio\; sek


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2016 af mathon

   Månens gennemsnitlige afstand til Jorden
   er:
                  384400 km = 3,844·1011 mm
            


Skriv et svar til: Tal så det klodser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.