Matematik

spørgsmål om eksponentielle funktioner

30. august 2016 af robo2207 (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) Definer en eksponentiel udvikling f

b) Hvornår er den eksponentielle udvikling voksende eller aftagende?

c) Giv et eksempel på en eksponentiel udvikling hvor f er voksende, og en hvor f er aftagende

Hvilke sammenhænge er der imellem en eksponentiel funktion og den naturlige logaritmefunktion ?

og hvilke regneregler er der for naturlige logaritmefunktion. Gælder de samme regnereglerne for 10-tals logaritmen som for den naturlige logaritme.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2016 af PeterValberg

Se denne playliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2016 af mathon

a)
                   f(x)=b\cdot a^x=b\cdot e^{k\cdot x}           


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2016 af mathon

b)
        voksende:
                                    a>1   eller   k>0

        aftagende:
                                    0<a<1   eller   k<0


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2016 af mathon


          \ln(y)=k\cdot x+\ln(b)
eller
          \ln(y)=\ln(a)\cdot x+\ln(b)


Skriv et svar til: spørgsmål om eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.