Matematik

rationale rødder i polynomiet

24. september 2016 af sumia9 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Er der nogen der kan hjælpe mig med at løse dette.

Find de rationale rødder i polynomiet:

3x4-4x2+1 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2016 af peter lind

sæt y = x2  så bliver polynomiet 3y2-4y+1


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2016 af Capion1

# 0
Man ser umiddelbart, at  x = ± 1/1 begge er rationale rødder i 4.gradspolynomiet.
Dividér polynomiet med ((x - 1)·(x + 1)) og undersøg for resten af rødderne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2016 af mathon

     3y^2-4y+1=0

      \sqrt{d}=2          

      y=\frac{4\mp 2}{2\cdot 3}=\frac{2\mp 1}{3}=\left\{\begin{matrix} \frac{1}{3}\\ 1 \end{matrix}\right.

      x=\left\{\begin{matrix} -1\\-\frac{\sqrt{3}}{3} \\ \frac{\sqrt{3}}{3} \\1 \end{matrix}\right.


Svar #4
25. september 2016 af sumia9 (Slettet)

Hvordan får du rødderne -kvadratrod 3/3 og kvadratrod 3/3


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2016 af peter lind

kvrod(3/3) = kvrod(1) = 1

Der gælde at kvrod(1/3) = kvrod(3)/3


Skriv et svar til: rationale rødder i polynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.