Matematik

Hjælp til en matematik opgave

30. september 2016 af Gym1g (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave? Hvad ville i få opgave a til, får selv a til at være 0,016949 og b til 2000,73? og hvordan kan man tolke på dem?

Tabellen viser antal laks, der blev fanget i Skjern Å

År:     2003, 2006

Antal: 134, 311

Det antages at antallet af laks i Skjern Å i perioden 2002-2006 kan beskrives som en lineær model

y = ax + b
hvor x er antal år efter 2002 og y er antallet af laks, der blev fanget i Skjern Å.

a) Bestem a og b.
b) Giv en tolkning af a og b.
c) Giv et skøn over antallet af fangede laks i 2008 og kommenter resultatet, når det faktiske resultat er 878 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2016 af Isomorphician

Vis hvad du har gjort for at få dine tal.


Svar #2
30. september 2016 af Gym1g (Slettet)

#1

Vis hvad du har gjort for at få dine tal.

Har gjort det inde på Nspire.

Se filen jeg har vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Der er intet vedhæftede, men du har sandsynligvis ikke gjort brug af "x er antal år efter 2002"


Svar #4
30. september 2016 af Gym1g (Slettet)

#3

Der er intet vedhæftede, men du har sandsynligvis ikke gjort brug af "x er antal år efter 2002"

Så virkede det vist ikke da jeg prøvede, at vedhæfte den.

Har prøvet at sætte tallene (år efter 2002) ind nu og får a og b til disse tal

a = 0,016949

b = -1,27119

Vil du tro at dette er rigtigt? Muligvis hvis du har prøvet, at sætte den ind i Nspire?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Kan du vise dine udregninger? Prøv at skriv dem ind her. 


Svar #6
30. september 2016 af Gym1g (Slettet)

#5

Kan du vise dine udregninger? Prøv at skriv dem ind her. 

Det er ikke rigtig til, at gøre da jeg har sat det ind i et skema på Nspire, hvor den regner det ud automatisk.

Men tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

a=\frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{311-134}{4-1}=\frac{177}{3}=59

b=y_1+ax_1=134-59*1=134-59=75

y=59x+75

Prøv at vedhæft filen igen. Du bør dog nok kunne udregne det uden et automatisk program. 


Skriv et svar til: Hjælp til en matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.