Matematik

Bestemmelse af ligning

01. februar 2006 af kulfi (Slettet)
Hey

nogen der kan hjælpe mig med en opgave.

jeg har følgede sider:

a: 3y + 3x + 15 = 0
b: 2y - 6x - 4 = 0
c: x = -3

Opgaven lyder på at jeg skal opstille ligningerne for trekanternes højder.

Hvad er det for en ligning??

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Tegn de tre linier ind i et koordinatsystem, og du får en trekant. Konstruer nu de tre højder. Ligninger for linierne findes ved at udnytte at højderne skal stå vinkelret på "fodlinien". Et punkt på højden er skæringspunktet mellem to linier.

Svar #2
01. februar 2006 af kulfi (Slettet)

jeg har tegnet trekanten men ved ikke helt hvor linjerne skal være det er det der er problemmet...

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Lad os kalde hjørnerne i trekanten for A, B og C. Højden fra A er liniestykket fra A, og vinkelret på den modstående side. På samme måde fås højderne fra B og C.

Svar #4
01. februar 2006 af kulfi (Slettet)

skal jeg lave en linje fra hjørne A som rammer linjen mellem hjørnerne B og C

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Ja, og den skal stå vinkelret på linjen mellem B og C.

Svar #6
01. februar 2006 af kulfi (Slettet)

Sigmund har du msn, så kan jeg sende dig hvordan jeg har lavet, og så kan du hjælpe mig??

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Jeg har ikke msn, men hvis du har skanner, kan du uploade et billede på peecee.dk.

Svar #8
01. februar 2006 af kulfi (Slettet)

hvad skal jeg gøre efter at jeg har tegnet højderne??

Svar #9
01. februar 2006 af kulfi (Slettet)

oki jeg uploader

Svar #10
01. februar 2006 af kulfi (Slettet)

Resultaterne står i hjørnet

Svar #11
01. februar 2006 af kulfi (Slettet)

man kan ikke se resultaterne

Svar #12
01. februar 2006 af kulfi (Slettet)

http://peecee.dk/?id=27580

Svar #13
01. februar 2006 af kulfi (Slettet)

ha skal blive y = x -4
hb skal blive y = -0.33x - 3
hc skal blive y = -3.25

det er resultaterne

Skriv et svar til: Bestemmelse af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.