Kemi

Kemi - koncentration

26. marts 2017 af 123123mie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Consider 1.00 L of the buffer system that contains 0.200 M hydrocyanic acid(HCN) and 0.150 M sodium cyanide (NaCN). The pKa of hydrocyanic acid is 9.31. 
What is the [HCN] after 0.020 mol of HCl is added?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2017 af mathon

Du skriver intet om volumenet af de 0,020 mol tilsat HCl.

                                   


Svar #2
26. marts 2017 af 123123mie (Slettet)

står intet om volumenet!


Svar #3
26. marts 2017 af 123123mie (Slettet)

Det er de eneste oplysninger, der står angivet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2017 af mathon

Hvis HCl-koncentrationen er høj fylder de 0,020 mol HCl så lidt, at det ikke ændrer puffervolumen mærkbart.

0,020 mol HCl omdanner 0,020 mol CN- til 0,020 mol HCN.

Herefter er 
                       \left [ HCN \right ]=\frac{n}{V}=\frac{(0{,}200+0{,}020)\; mol}{1\; L}=0{,}220\; M


Skriv et svar til: Kemi - koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.