Kemi

Kemiske beregninger

24. april 2017 af Gym1g (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder fast i en opgave i kemi. Jeg har besvaret a, men kan simpelt hen ikke finde ud af hvordan jeg skal løse b og c, en der kan hjælpe mig?

(vedhæftet billede)

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2017 af mathon

b)

                                                 4 \, Ag\, _{\textit{(s)}}\; +\; 2\, H_2S\, _{\textit{(g)}}\; +\; O_2\, _{\textit{(g)}}\; \rightarrow \; 2\, Ag_2S\, _{\textit{(s)}}\; +\; 2\, H_2O\, _{\textit{(g)}}
ækvivalente mængder:                                  2 mol                                     2 mol
                                                                       1 mol                                     1 mol
                                                                    34,081 g                               247,805 g
aktuelle mængder:                                            x                                       200·10-6 g

forholdsberegning:
                                                                  \frac{x}{34{,}081\; g}=\frac{2\cdot 10^{-4}}{247{,}805}

                       x=\frac{2\cdot 10^{-4}}{247{,}805}\cdot \left ( 34{,}081\; g \right )=2{,}75\cdot 10^{-5}\, g=27{,}5\cdot 10^{-6}\, g=27{,}5\, \mu g

                                         


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2017 af mathon

Der skal bruges 27,5 μg H2S til at danne 200 μg Ag2S belægning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2017 af mathon

c)
           antal mol Ag2S i 200 μg Ag2S:

                   n=\frac{2\cdot 10^{-4}\, g}{247{,}805\; \tfrac{g}{mol}}=8{,}07086\cdot 10^{-7}\; mol  

dvs antal fjernede søvatomer:

                   N=2\cdot \left (8{,}07086\; mol \right )\cdot \left (6{,}02214\cdot 10^{23} \; mol^{-1} \right )=9{,}72\cdot 10^{17}     


Skriv et svar til: Kemiske beregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.