Kemi

Funktionelle grupper

22. maj 2017 af randomdude11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Identificer de funktionelle grupper i henholdsvis salicylsyre, acetylsalicylsyre og methylsalicylat tegn strukturerne for molekylerne. Hvilken del stammer fra alkohol og hvilken del  stammer fra syren?

Salicylsyrer: indeholder en  Phenol(benzenring og hydroxygruppe), syre

acetylsalicylsyre: indeholder en ester(O-C=O-), syre(C=O-OH)    -O-C=O-CH3  er syredel, imens benzenring-C=OH er alkohol delen, idet salicyldelen har kondenseret med ethananhydrid og derfor fungere om alkohol/phenol 

methylsalicylat: Indeholder en Phenol(benzenring og hydroxygruppe), ester

her må det være O-CH3 der er alkohol delen (stammer fra methanol, imens O-C=O-phenol delen må være syre delen idet salisylsyre sammen med methanol vil agere som carboxylsyrer.   

Nogen der kan hjælpe mig med at sige om jeg er på rette vej?


Skriv et svar til: Funktionelle grupper

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.