Kemi

(w/v) opløsning

26. maj 2017 af susannepols (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Kan nogen hjælpe mig med dette spørgsmål? Finder ikke udaf, hvilken formel jeg skal bruge...

Hvor meget C6H12O6 skal der bruges for at fremstille 3,50 L af en 5,00% (w/v) opløsning?

a) 0,200 g

b) 17,5 g

c) 200 g

d) 175 g

e) 1,75 g


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2017 af AngelOneOne

Hej,

w/v=\frac{m_{stof}}{V_{oploesningsmiddel}}\cdot 100

dvs.

\frac{V_{oploesningsmiddel}\cdot w/v}{100}= m_{stof}=\frac{3.500 mL\cdot 5 g/100mL}{100}=175 g

forudsat at stoffet der opløses i er rent vand.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: (w/v) opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.