Matematik

Funktionsforskrift

26. maj 2017 af Elninoo - Niveau: 8. klasse

Hej allesammen. Jeg har en opgave der lyder følgende på: Skriv en funktionsskrift som Astrid kan beregne hvormange N brusebad er på 5 minutter.

Teksten til opgaven: Astrids far fortæller Astrid det koster 0,10 øre pr. liter. Derfor synes han Astrid højest skal tage i bad 5 minutter. 
Er ikke sikker, men er løsningen ikke bare: n*0,10= 5? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2017 af mathon

Du fortæller intet om, hvor mange liter vand, der forbruges er pr minut.


Svar #2
26. maj 2017 af Elninoo

Oh, sorry. 14 liter vand  pr minut. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2017 af mathon

Du mener vel 0,10 kr pr. liter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2017 af mathon

så forbrugsprisen \small f(x) for brug i \small x minutter
er:
                             \small \small f(x)=x\cdot14\cdot 0{,10}\; \; \; \; \; \; \; \; \; x>0

                             \small f(x)=1{,}4\cdot x
                           


Svar #5
26. maj 2017 af Elninoo

Så X*14*0,10 Er funktionsforskriften? 


Svar #6
26. maj 2017 af Elninoo

Har også et andet problem, skal forklare hvordan denne trekant er 45 grader uden at måle. Har seriøst ingen anelse, har brugt flere minutter. 

Vedhæftet fil:trekant.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. maj 2017 af MatHFlærer

#5 ja, f(x)=x*14*0.10 som også kan skrives som f(x)=1.4*x som Mathon har skrevet. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. maj 2017 af mathon

                                      

En trekant kan ikke være 45°.

Men en vinkel i en tekant kan være 45°.

Har du bemærket, at trekanten er ligebenet?


Svar #9
26. maj 2017 af Elninoo

Ja sorry, mente Vinklen var 45 grader. Den nederste vinkel er derimod også 90 grader. 


Svar #10
26. maj 2017 af Elninoo

En ligebenet trekant, skal i alt give 180 grader. Hvis den nederste er 90, så er de 2 andre 45 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. maj 2017 af mathon

…så har du forklaret de 45° :-)


Svar #12
26. maj 2017 af Elninoo

Vinkel W er 90 grader. Skal forklare hvorfor den er 90 grader. Det er bare det samme, det en ligebenet trekant, så de andre 2 er 45 grader ik?


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. maj 2017 af mathon

De 90° skyldes kvadratets vinkel på 90°, hvorfor nabovinklen også bliver 90°.


Svar #14
26. maj 2017 af Elninoo

Så svaret er bare: Kvadratets vinkel er 90 grader, det gør så at nabovinklen også bliver 90 grader? 


Svar #15
26. maj 2017 af Elninoo

Btw, hvad mener du egentligt med nabovinklen ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
27. maj 2017 af mathon

Nabovinkler har et (forlænget) fælles ben og udgør tilsammen en lige vinkel.


Svar #17
27. maj 2017 af Elninoo

Mange tak for din tid, og din hjælp. Jeg er virkelig taknemlig, må du have en forsat god dag ;=) 


Skriv et svar til: Funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.