Studievalg og videregående studie

Skifte fra statskundskab til psykologi

26. juni 2017 af 123434
Jeg er en ung pige som læser statskundskab på 2 semester. Jeg er stødt ind i mit livs dilemma og jeg synes det er så svært. Jeg har altid interesseret mig for samfundet og derfor tænkte jeg, at statskundskab var lige mig. Af og til kommer jeg i tvivl om hvorvidt statskundskab er mig. Vi har rigtig mange tunge fag som ikke interesserer mig. Desuden så er jeg i tvivl om hvorvidt jeg kan klare de job som en cand.scient.pol har, da jeg lider af en mild form for autisme. Jeg tænker meget på job og på fremtid. Nogle gange er jeg ked af det på grund af det. Jeg overvejer kraftigt om psykologi er noget for mig. Synes studiet virker spændende og jobbet er måske lidt lettere for mig i forhold til min autisme. Mine overvejelser går på at søge ind på psykologistudiet. Hvis ikke jeg kommer ind på psykologi, så har jeg stadig min plads på statskundskab hvis alt går galt. Men hvis jeg kommer ind på psykologi, så vil jeg stadig opleve sorg i forhold til statskundskab. Jeg trænger til et par andre øjne på hele situationen.

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. juni 2017 af Smut1

Jeg ved godt, at det er lidt tidligt at beslutte, og det er da også kun, fordi du skriver, at du bekymrer dig for fremtiden, at jeg spørger, men hvordan forestiller du dig, at dit fremtidige arbejde som psykolog eller cand.psych. er nemmere for dig?


Svar #2
26. juni 2017 af 123434

Godt at du udfordre mig. Kan mærke at jeg er meget meget splittet og er kommet i tvivl omkring mig selv og hvad jeg vil.

Brugbart svar (1)

Svar #3
26. juni 2017 af Smut1

Jeg prøver som sådan ikke på at udfordre dig, men på at hjælpe dig :)

Måske du kunne lave to lister omhandlende det at studere psykologi.

En liste over de ting, som ville gøre din hverdag nemmere på selve studiet og anden liste med ting, som vil være til din fordel, når du kommer ud på arbejdsmarkedet.

Du kan evt. skrive listerne op her, da det nogle gange er en fordel at få sagt sine ideer højt.


Svar #4
26. juni 2017 af 123434

Du er til stor hjælp Smut1

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2018 af KaroBruun (Slettet)

Hvad fandt du ud af?


Skriv et svar til: Skifte fra statskundskab til psykologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.