Matematik

Gennemsnitshastighed

19. september 2017 af Blithe - Niveau: 9. klasse

Hej.

Jeg har fået en opgave, som lyder:

Beregn gennemsnitsfarten for et tog, som tilbagelægger 255 km på 2 timer 50 minutter.

\frac{255}{2\frac{5}{6}}= 90 km/t

Hvor længe ville toget være om at køre strækningen med 150 km/t?

Er det så 255/150=1,7???


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2017 af mathon

     tid = \small \frac{255\; km}{150\; \frac{km}{t}}=1{.}7\; time=1\, time\, 42\, min


Svar #2
19. september 2017 af Blithe

Hvordan omskrev du 1,7 til 1 time og 42 min.?


Svar #3
19. september 2017 af Blithe

Glem det fandt ud af det. 1,7*60=102 min. ->102 min= 1t 42min


Skriv et svar til: Gennemsnitshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.