Kemi

afstemning af reaktionsskema

20. februar 2006 af timothy (Slettet)
afstemning af reaktionsskemaJeg er komplet lost i følgende to opgaver

1) Omdannelsen af stpf A (2-hydroxybenzylalkohol) til salicylsyre kan gennemføres i et trin, ved at stof A reagerer med MnO4- i sur væske. Udover salicylsyre dannes der Mn2+

mit bud:

12 H+ + 5stof A + 4 MnO4- pil 5 salicylsyre + 4 Mn2+ + 6 H2O

mit problem er at det ikke passer med o-atomer

2) Ved en syntese af salicylsyre blandes 2,0 gram salicin med 100 mL 0,2 M KMnO4 og der tilsættes svovlsyre. Reaktionsblandingen koger under tilbagesvaling. Efter endt reaktion og oprensning er der fremstillet 0,65 g salicylsyre.

Vis, at der MnO4- i overskud
Beregn syntesens udbytte i procent af det teoretiske.

-Jeg aner ikke hvilke reaktionsskema jeg skal kigge på

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2006 af frodo (Slettet)

som jeg sagde i den gamle tråd, skal du have 12 vand!

Og der er Mn i overskud hvis der er noget tilbage efter alt salicin'en har reageret.

Svar #2
20. februar 2006 af timothy (Slettet)

hmmm 12 hvan til 12 h'er...?

2) hvordan kan jeg tjekke det?

Brugbart svar (1)

Svar #3
20. februar 2006 af frodo (Slettet)

det kan godt være det var 11. Kig i den gamle tråd.
Du skal have afstemt H! Og hvis du kun propper 6 vand på, er der for meget H på venstresiden. Tæl lige alle Høerne efter igen

Brugbart svar (1)

Svar #4
20. februar 2006 af frodo (Slettet)

n(salicin)=?
n(MnO4-, forbrugt)=4/5*n(salicin)

Svar #5
20. februar 2006 af timothy (Slettet)

Det passe overhovedet ikke - jeg har afstemt den som en redoxreaktion

Brugbart svar (1)

Svar #6
20. februar 2006 af frodo (Slettet)

ja, men du har ikke lige mange H'er på begge sider...

tæl nu efter, og du ser jeg har ret

Svar #7
20. februar 2006 af timothy (Slettet)

okay du siger 11 H'er på venstre side og 12 vand på højre side eller hvad?

Brugbart svar (1)

Svar #8
20. februar 2006 af frodo (Slettet)

nej.
tæl nu bare H'erne

Brugbart svar (1)

Svar #9
20. februar 2006 af frodo (Slettet)

der er jo også nogle i salicin

Svar #10
20. februar 2006 af timothy (Slettet)

Jeg er ikke helt med på hvordan jeg skal afstemme det...

Brugbart svar (1)

Svar #11
20. februar 2006 af frodo (Slettet)

du skal såmænd bare sørge for, at der er lige mange H'er på begge sider ved at tilføje vand på højresiden

Svar #12
20. februar 2006 af timothy (Slettet)

jeg kan stadigvæk ikke få det til at passe..og jeg har talt alle molekylerne med..


Brugbart svar (1)

Svar #13
20. februar 2006 af frodo (Slettet)

i salicin forsvinder 2 H'er pr molekyle, og da der i reaktionen deltager 5 forsvinder der altså 10

dvs, at vi har 10+12=22 H'er for meget på venstre side, hvorfor vi afstemmer med 11 vand til højre

Svar #14
20. februar 2006 af timothy (Slettet)

ja men sacilin er jo slæet ikke med i den beskrevne reaktion det er stof "A"

"Omdannelsen af stof A (2-hydroxybenzylalkohol) til salicylsyre kan gennemføres i et trin, ved at stof A reagerer med MnO4- i sur væske. Udover salicylsyre dannes der Mn2+"

Har du egentlig opgaven ?


Brugbart svar (1)

Svar #15
20. februar 2006 af frodo (Slettet)

nå jeg troede salicin=stof A, men det er så ligemeget.

erstat bare "salicin" med "stof A" i alt ovenstående.

Nej jeg har ikke opgaven ud over det du skriver

Svar #16
20. februar 2006 af timothy (Slettet)

Men for lige at få det afklaret så skal der tilsættes 12 H'er på venstre side og 11 vand på højre eller hvad? desuden er stof "A" 2-hydroxybenzylalkohol

Brugbart svar (1)

Svar #17
20. februar 2006 af frodo (Slettet)

ja, men jeg troede stadigvæk, at det var salicin, men lad det bare ligge, det ændrer ikke på mine svar.

12 H+'er på venstre og 11 vand til højre.

kan du slet ikke se hvorfor?

Svar #18
20. februar 2006 af timothy (Slettet)

problemet er bare at det skal passe med o'erne -det gør det bare ikke :-(

Brugbart svar (1)

Svar #19
20. februar 2006 af frodo (Slettet)

jo det gør..

Svar #20
20. februar 2006 af timothy (Slettet)

forresten er stof "A" det her der kaldes for saleginin i linket
http://bodd.cf.ac.uk/Images/SaligeninSalicylaldehyde.gif

Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.