Kemi

ester syntese

25. februar 2006 af baloon (Slettet)
Håber der er nogen kloge hoveder der kan hjælpe mig...

Har om estersyntese og vil gerne vide hvorfor det er vigtigt at al vand fjernes under rensning, samt at esteren efter syntese opbevares i lukket emballage???

Håber nogen kan hjælpe mig.

På forhånd tak!

Svar #1
25. februar 2006 af baloon (Slettet)

er der virkelig ingen der ved det?

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2006 af frodo (Slettet)

esteren kan jo spaltes under reaktionen mellem esteren og vand.

Svar #3
25. februar 2006 af baloon (Slettet)

tak frodo..

Er der en speciel reaktionsskema man kan opstille for de pågældende situation du rigtig skriver?

Hvorfor er det så at man får esteren ind i et lukket emballage? Sker der nogen reaktioner?

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2006 af frodo (Slettet)

Ja prøv med den modsatte reaktion af estersyntesen.

R-C(=O)-O-R' + H2O --> RCOOH + R'-OH

der er også vand i luft

Svar #5
26. februar 2006 af baloon (Slettet)

okay tusinde tak frodo..

Det vil sige at man får den i lukket emballage på grund af at bl.a. luft indeholder vand og det er derfor at al vand fjernes under rensning.


Kanon!

Håber det er rigtig forstået! :-D

På forhånd tak.

Svar #6
26. februar 2006 af baloon (Slettet)

hvad bliver de kaldt: RCOOH + R'-OH

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2006 af michael_1.g (Slettet)

#6

R = radikal, dvs. carbonkæde etc.
RCOOH = carboxylsyre
R'-OH = alkohol (R' betyder bare, at det ikke er det samme radikal som ved carboxylsyren)

Skriv et svar til: ester syntese

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.