Geografi

berlin - generelle spørgsmål

10. april 2006 af hamlet (Slettet)
Skal skrive opgave om Berlin, og ville lige se om jeg kunne få lidt inspiration til en lille del af opgaven, fra andre der ved noget om følgende:

Hvordan er forskellen mellem Berlins midte (city) og forstæderne, dvs langt væk fra midtberlin? - og forskellen mellem midtberlin og østberlin? arkitektur, byggestil, miljø, forfald/fornyelse osv...

Håber der er nogen der har nogle gode forslag?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2006 af chrisjorg (Slettet)

Jeg var i Berlin for et par uger siden. Jeg kom ved en fejltagelse til at koere alt for langt med bussen, og saa havnede jeg ud i en forstad. Det er det rene slum, og kontrasterne er ufattelig store. Arkitekturen i centrum er en blanding af en funktionalistisk/postmoderne stil, og der er baade hoejteknologiske centre (som Sony center der er sindsygt flot) men ogsa gamle relikier som Berlin Muren eller Under Der Linden (isaer Brandeburg Gate). Forfald og fornyelse er som sagt meget synligt, de steder hvor der er store koncentrationer af turister er super laekre, mens at andre steder ligner lorte-oesteuropa.

Svar #2
10. april 2006 af hamlet (Slettet)

ved du om den nye hovedbanegård i Berlin, der skal koble alle linier sammen til en?!''lehrter bahnhof'' er den kommet op og køre? den er vist ikke helt færdigbygget..skal skrive noget om den, hvilken funktion den vil få, og hvorfor den har været svær at bygge?

Skriv et svar til: berlin - generelle spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.