Andre fag

FILOSOFI!!

10. maj 2006 af Karenmh (Slettet)
Jeg skal op i mundt. filosofi om en måned. og jeg forstår virkelig intet. Er der nogle som har nogle gode råd eller sådan?

Brugbart svar (5)

Svar #1
10. maj 2006 af Marcus (Slettet)

Jeg skal også op i filosofi. Mit eneste råd er at læse godt på de forskellige filosoffer, som i har gennemgået og prøve at lave sammenligninger mellem dem.

Men det skal nu nok gå. For det første er det en kendt tekst vi kommer op i og for det andet er det et forholdsvis lille pensum.

Svar #2
10. maj 2006 af Karenmh (Slettet)

Ja, men har fået 5 i årskarakter. så godt kan min lærer lide mig..
Jeg har tænkt mig at læse og læse og læse, men bare hvis nogle have nogle ektraordinære råd.
Hvornår skal du på?

Brugbart svar (4)

Svar #3
10. maj 2006 af danielruhmann (Slettet)

#1

Har du haft om Nietzsche, Feuerbach og Marx? Jeg har en god sammenligning af dem nemlig...

Svar #4
10. maj 2006 af Karenmh (Slettet)

Ja ikke feuerbach, men de to andre..

Brugbart svar (4)

Svar #5
10. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

Læs, læs og læs mere. Find nogle gode grundbøger på biblioteket, og start med dem, så kan du altid gå til kilderne når du synes du har fået det grundlæggende på plads.

Brugbart svar (5)

Svar #6
10. maj 2006 af iB (Slettet)

Filosofi er obligatorisk på universiteter i Norge (Exphil hedder faget). Derfor findes der rigtig mange ganske gode bøger om filosihistorie på norsk, som giver en enkel og forståelig indføring i det meste. Se på bibleoteket eller hos din lokale bogpusher.

Brugbart svar (4)

Svar #7
10. maj 2006 af danielruhmann (Slettet)

#4 Det dog primært med henblik på religionen. Sartre er også behandlet. Stadig interesseret?

Brugbart svar (4)

Svar #8
10. maj 2006 af Quasar (Slettet)

#7: Jeg kan godt overtales til at få nogle noter om Sartre hhv. Nietzsche. Du kan sende til:

a.lundjensen @ gmail.com

Brugbart svar (4)

Svar #9
10. maj 2006 af danielruhmann (Slettet)

Har sendt det til din mail.

Brugbart svar (4)

Svar #10
10. maj 2006 af Marcus (Slettet)

#2 Jeg skal op morgenen d. 1. juni. Så der kommer jeg til at gennemgå et tekststykke fra Enten eller af Kierkegaard og lade som om jeg fatter noget af det :)

#3 Har kun haft Nietzsche af de 3 du nævner, men tak for tilbudet.

Svar #11
14. maj 2006 af Karenmh (Slettet)

Har du selv valgt den tekst du vil op i?
Jeg skal trække en tekst, men Kierkegaard fattede jeg da en lille smule af.. Tror os jeg fattede lidt Nietzsche.. Er bare bange for at jeg misforstår alt..

Brugbart svar (4)

Svar #12
14. maj 2006 af 150972 (Slettet)

Glæd jer. det er en fed eksamen. Der er intet at frygte med mindre man ikke har lavet en skid!

Du kommer op i en kendt tekst = den er gennemarbejdet i en time med din lærer og du har (hvis du har været der både mentalt og fysisk) skevet gode notater til teksterne.


Brugbart svar (4)

Svar #13
14. maj 2006 af USyay (Slettet)

Der ligger også noter herinde, eller så kan su self søge under google. Det hjalp med til at få en bredere forståelse. Man skaself være kritisk overfor det man finder på internettet!
Som #1 skriver er det en enormt god ide i forvejen at lave sammenligninger.
Eksempler:
Bentham - Kant
Sartre - Kirkegaard - Løgstrup
samfundsfilosofferne

Svar #14
14. maj 2006 af Karenmh (Slettet)

Ahh ja. Jeg har virkelig ikke været der særlig meget..
Det er ikke så godt. Og den tid jeg har været der har jeg ikke forstået noget- mine venner som har været der til stort set hver time fatter heller ikke noget.. Det var en ret dårlig lærer, ved godt at det kan man altid påstå, men det var han. Rigtig flink, men virkelig dårlig til at forklare.

Brugbart svar (5)

Svar #15
04. maj 2010 af Kinh (Slettet)

 Ja, når du ikke har været der, kan man jo sige at du ligger som du har redt. Kender problemet. Så er der jo ikke andet for end at læse, læse, læse; prøve at forstå; eller at lære i en fart hvordan man faker det... det gør alle de andre osse.

 Men når det er sagt; så er filosofi normalt, og i modsætning til f.eks. skønlitteratur, ikke noget man bedriver for sjovs skyld eller for at give læseren en oplevelse. Det er, sagt i bred almindelighed, dyb alvor, det her. Derfor gælder det om, i første omgang, for hver filosof og hver tekst, at identificere problemet. Hvad er det for et problem der får denne tænker til at tænke? Og dernæst, skriver han så for at løse problemet eller bare for at fortælle andre at det er der? Og hvis der er en løsning; holder den så? Og er der andre, før eller sidenhen, der har ment noget om den sag?

 Det viser sig så, at problemerne falder i nogle brede kategorier; f.eks. ontologi - hvad er/findes der i virkeligheden?; epistemologi - og hvordan kan man så vide det, eller noget som helst?; logik - hvordan skal argumenterne skrues sammen så de beviser noget?; etik - hvad er det gode liv, og hvordan får man sådan et?; eksistentialisme - hvad vil det sige at jeg er til?...

 Det er selvfølgelig ufuldstændigt og forenklet. Men blandt dine lærebøger bør findes et filosofi-leksikon som kan give dig hurtige svar. Ellers biblioteket og wikipedia. Håber du kan bruge det til noget.


Brugbart svar (2)

Svar #16
01. maj 2012 af Kinh (Slettet)

Åh ja, lulz, når jeg har svaret på et spørgsmål fire år efter det er stillet. Og så ikk engang opdager det. Men i virkeligheden er det studieportalen der gør os til grin, når oldgamle spørgsmål dukker op som nye!


Skriv et svar til: FILOSOFI!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.