Kemi

Kemisk ligevægt

08. januar 2004 af Belief (Slettet)
Jeg har brug for lidt hjælp. Jeg har prøvet, men kan ikke finde ud af opgaven :/

Ved 298 K har ligevægtskonstanten K værdien 0,120 bar^2 for nedenstående reaktion:

NH4HS(s) (harpuner) NH3(g) + H2S(g)

0,300 g H2S anbringes i en tom beholder på 5,00 L ved 298 K, der tilsættes fast NH4HS indtil der netop har indstillet sig en ligevægt

Beregn den mindste masse NH4HS der skal tilsættes for netop at opnå ligevægt

Nogen der kan hjælpe mig med at løse denn besværlige opgave?

Takker :)

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2004 af iB (Slettet)

Start med at opstille udtrykket for K (som jeg forresten da mener er dim.løs) Så finder du konsetrationen af H2S (idealgaslov), tryller nok en lille antagelse om amoniakken (kan ikke umiddelbart gennemskue den), og så har du en ligning, hvor bare [NH4HS] er ukendt! :-)

(jeg håber en keminørd måske kan svare bedre ;-))

Svar #2
10. januar 2004 af Belief (Slettet)

Jeg er ikke helt med. Hvordan kan jeg opstille et udtryk for K og dermed finde koncentrationen for H2S? Der er flere ukendte...
Jeg forstår ikke helt hvad du mener. Kunne nogen være så venlig at uddybe det? Please :)

Svar #3
11. januar 2004 af Belief (Slettet)

Er der ikke nogen der gider at forklare det nærmere. Jeg forstår desværre ikke helt hvad iB siger, at jeg skal gøre.

Please hjælp! Opgaven skal afleveres i morgen.

Svar #4
11. januar 2004 af Belief (Slettet)

Er der ikke nogen der gider at forklare det nærmere. Jeg forstår desværre ikke helt hvad iB siger, at jeg skal gøre.

Please hjælp! Opgaven skal afleveres i morgen.

Tusind tak ;)

Svar #5
11. januar 2004 af Belief (Slettet)

Jeg har virkelig brug for hjælp! Er der slet ingen der kan hjælpe mig? Plz... :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2017 af hanha (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2017 af Soeffi

#0 

M_{H_2S}=34,08 g/mol,\;M_{NH_4HS}=51,11 g/mol

\\p_{NH_3}\cdot p_{H_2S}=0,120 \;bar^2\Rightarrow n_{NH_3}\cdot n_{H_2S}\cdot \left ( \frac{R\cdot T}{V} \right )^2=0,120 \;bar^2 \Rightarrow\\\\ n_{NH_3}\cdot n_{H_2S}\cdot \left ( \frac{0,08314\cdot 298}{5}\;bar\cdot mol^{-1} \right)^2=0,120 \;bar^2\Rightarrow

n_{NH_3}\cdot n_{H_2S}=0,004887 \;mol^2

Når NH4HS dissocieres dannes lige meget NH3 og H2S. Dvs. nH2S = nH2S,start + nNH3 = (0,30 g)/(34,08 g/mol) + nNH3 = 0,00880 mol + nNH3. Man får:

\\n_{NH_3}\cdot (0,00880 \;mol + n_{NH_3})=0,004887 \;mol^2\Rightarrow n_{NH_3}=0,0386 \;mol

Denne mængde kræver minimum 0,0386 mol NH4HS, som vejer 0,0386 mol·51,11 g/mol = 1,97 g


Skriv et svar til: Kemisk ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.