Matematik

definition af a,b i lineær funktion

11. juni 2006 af Anaa (Slettet)
hej.

Er der nogle venlige sjæle, der kunne fortælle mig hvad a og b er i en lineær funktion?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2006 af dnadan (Slettet)

y=ax+b
a=hældningen
b=skærringen med y-aksen


Svar #2
11. juni 2006 af Anaa (Slettet)

Kunne de ikke defineres på en anden måde, og er der evt. nogen der kunne hjælpe med dette spørgsmål.

"Du skal udlede formler til bestemmelse af regneforskriften, når to funktionsværdier kendes."

Takker på forhånd :)

Brugbart svar (2)

Svar #3
11. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)

#2 Der menes, du skal bevise formlerne:
a = (y_2-y_1)/(x_2-x_1)
b = y - ax

Svar #4
11. juni 2006 af Anaa (Slettet)

Altså vil det sige, at man skal udlede formlerne, eller vise eksempler med tal?


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)

#4 Du skal udlede formlerne, som der også står i opgavebeskrivelsen.

Svar #6
11. juni 2006 af Anaa (Slettet)

kunne du så hjælpe med at udlede den, eftersom min lærer ikke har udledt den med os...



Brugbart svar (1)

Svar #7
11. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)

#6 To forskellige punkter (x_1,y_1) og (x_2,y_2) ligger på grafen for den lineære funktion; altså gælder:
y_1 = ax_1 + b <=> b = y_1 - ax_1
y_2 = ax_2 + b <=> b = y_2 - ax_2
y_1 - ax_1 = y_2 - ax_2
<=> ax_2 - ax_1 = y_2 - y_1
<=> a(x_2-x_1) = y_2 - y_1
<=> a = (y_2-y_1)/(x_2-x_1)
Husk: x_1!=x_2 og y_1!=y_2

Svar #8
11. juni 2006 af Anaa (Slettet)

#7

Du mener vel at x1 er forskellige fra x2 og at y1 er forskellig fra y2?

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)

#8 Ja, det er også det jeg har skrevet.
!e= betyder "forskellig fra"
http://n.wikipedia.org/wiki/Table_of_mathematical_symbols

Svar #10
11. juni 2006 af Anaa (Slettet)

Jeg kan desværre ikke komme ind på hjemmesiden, men takker. det er meget venligt af dig..


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)

#9 Rettelse:
!= betyder...

Brugbart svar (0)

Svar #12
11. juni 2006 af valentine (Slettet)

Linket mangler et e, her er det rigtige:
http://en.wikipedia.org/wiki/Table_of_mathematical_symbols


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)

#12 Tak. Så er det nok det e, som har sneget sig ind i #9.

Svar #14
11. juni 2006 af Anaa (Slettet)

Tak for jeres venlige hjælp..

Skriv et svar til: definition af a,b i lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.