Fysik

Bølger

18. juni 2006 af Molle (Slettet)
Hej med jer
Sidder og slås med nogle bølger og har lidt svært ved at forstå det.

Hvorfor gælder det at

w*T = 2*pi

T er en tid men er de 2pi ikke radianer? Eller skal de 2*pi ses som en strækning?
Vil nogen forklare mig hvorfor ovenstående kan udledes?

På forhånd tak.

Svar #1
18. juni 2006 af Molle (Slettet)

w = omega (selvom det er et dobbelt-v)

Svar #2
18. juni 2006 af Molle (Slettet)

Aha, fandt mine matematiknoter frem:

Vinklen phi i enhedscirklen findes idet:

phi = w*t

Omega er altså en eller anden konstant, som faktisk kan betegnes som en hastighed - vinkelhastigheden.

Når t = T må det gælde at vinkel phi = 2pi.

Derfor

phi = w*t

2pi = w*T

Er det den bedste forklaring der er?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2006 af iB (Slettet)

Nu kan jeg ikke huske alt dette, og spesielt kan jeg ikke huske hvad omega står for (slå det op), men jeg er ganske sikker på, at grunden til at du får noget med 2*pi er, at bølger jo beskrives med en sinusfunktion, og sinusfunktioner er 2*pi periodiske! Jeg tror ikke du skal tænke så meget i vinkler, men tænk mere på hvordan sinusfunktionen ser ud afbilledet langs x-aksen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2006 af sontas (Slettet)

Hvis T er omløbstiden, så vokser vinklen på et omløb med 2pi (omkredsen af enhedscirklen er 2pi).

Derfor må vinkelfrekvensen være givet ved :

w = 2pi/T

Svar #5
18. juni 2006 af Molle (Slettet)

Nu kalder du w vinkelfrekvensen. Hvordan beskrives dens funktion ved ord?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. juni 2006 af sontas (Slettet)

hvor meget vinklen vokser pr tid.

Skriv et svar til: Bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.