Kemi

kolorimetrisk S-B-titrering?

10. august 2006 af Jelly (Slettet)
Hvad kan man egentlig bestemme ud fra en kolorimetrisk S-B-titrering?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2006 af 150972 (Slettet)

Antallet af H+

Svar #2
10. august 2006 af Jelly (Slettet)

Hvad mener du helt præcist med antallet af H+ ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. august 2006 af 150972 (Slettet)

En syre kan afgive en eller flere protoner(H+) og en base kan optage en eller flere H+. Når man titrerer fx titrere en base (aq) med en syre vil der på et eller andet tidspunkt ske en ændring i pH-værdien fra at være meget basisk til at være fx neutral. Syren afgiver dens protoner til den basiske opløsning. Der kan, grafisk set, være flere omslagspunkter når der tegnes en graf, nogle syre kan afgive mere end en proton( fx phosphorsyre kan afgive 3H+)

Man bruge et bjerumdiagram når man grafisk skal undersøge omslagspunkterne.

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. august 2006 af 150972 (Slettet)

#3 Man bruger

Bjerrumdiagram (Berrum var kemiker)

Når man titrerer er der normalt tilført en eller anden farve(indikator) til fx basen(aq). det gør at når pH ændrer sig meget vil der ske farveskift. Man kan så kontrolerer at man har ramt ækvivalenspunktet.

Du kan evt læse nedenstående:
http://www.dettmaring.dk/fysikogkemi/titrering.htm

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. august 2006 af frodo (Slettet)

Der skal lige rettes nogle alvorlige misforståelser her!

Ved en kolorimetrisk syre-base-titrering, bestemmer du kort og godt koncentrationen af en eller anden syre eller base, idet den tilsatte indikator skifter farve ved en vis pH-værdi. hvad omslagsintervallet er afhænger udelukkende af den valgte indikator.

Hvor kommer bjerrumdiagrammet i øvrigt ind henne af?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. august 2006 af 150972 (Slettet)

#5 det er mig der har skrevet noget sludder.

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. august 2006 af Liquidizer (Slettet)

#5

Off topic.. Men vi skal gå samme sted nu her om et par uger. Kemisk på AU. Cool.

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. august 2006 af frodo (Slettet)

Ja, det er et godt sted ikke? ;-)

Men du er desværre lidt vildfaren. Håber du ser lyset (kemi).. ;D

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. august 2006 af Liquidizer (Slettet)

#8

Vildfaren.. Hehe.. Jeg har desværre kun kemi på c-niveau indtil videre. Forhåbentligt b-niveau om et par uger. Vi ses i hvert fald måske til noget galla en lørdag!

Jeg er allerede startet der på det suppleringskursus. Rigtig fedt. Og synes kemi er super nu. Hehe... godt jeg ikke slipper helt for det alligevel.

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. august 2006 af frodo (Slettet)

Det kan vi jo nok ikke løbe fra.

Held og lykke med suppleringen.

Svar #11
10. august 2006 af Jelly (Slettet)

Okay, hvordan finder man så en velegnet indikator til en kolorimetrisk S-B-titrering?


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. august 2006 af frodo (Slettet)

Du beregner pH i ækvivalenspunktet, og slår op under indikatorer i databogen, og finder en indikator, der skifter farve ved den pH-værdi du har beregnet.

Svar #13
10. august 2006 af Jelly (Slettet)

okay...men hvordan beregner man pH i ækv. punktet.

Mit bud vil være at bruge pufferligningen.

pH = pKs + log [B]/[S]

Der skal siges at vi ikke kender syrens pKs værdi. Så derfor kan jeg ikke se hvordan man skal regne den ud...



Brugbart svar (0)

Svar #14
10. august 2006 af frodo (Slettet)

så du sidder med en opgave.

Kom med det hele, det gør det nok lidt lettere

Svar #15
10. august 2006 af Jelly (Slettet)

okay.

Min rapport handler om organisk stofidentifikation.

De oplysninger jeg har om stof A er som følger:

Ved 1.ækv.punkt reagerer KOH og vores syrer 1:1 dvs. n(KOH)=n(sýre)

n(syre) = n(KOH)=V(ækv). * c(KOH)

n = 0,023L * 0,117M = 0,002691mol

heraf kan jeg finde syrens molarmasse

M = m/n = 0,7898g / 0,002691mol = 293,5 g/mol

Det er faktisk de eneste oplysninger jeg har. Derfor kan jeg ikke rigtig finde ud af hvordan man finder pH i ækv. punktet

Brugbart svar (0)

Svar #16
10. august 2006 af frodo (Slettet)

skal du så komme med et forslag til en indikator, eller?

carboxylsyrer er svage syrer, så i ækv-pkt har du en opløsning af en svag base.

Phenolphtalein er derfor nok et godt bud uden en konkret pH-værdi.

Svar #17
10. august 2006 af Jelly (Slettet)

jep jeg skal så komme med et bud. Læreren spørger så om Bromthymolblåt som indikator var godt. Men jeg kan jo ikke svarer på baggrund af de resultater eller kan jeg?


PS.

Vores stof er en langkædede, uforgrenede, usubstituerede og umættede carboxylsyre. Ved ikke om man kan bruge det til noget?

Svar #18
10. august 2006 af Jelly (Slettet)

Sidste spørgsmål...jeg skal redegøre for at der tilsættes NaOH, når stoffets mulige egenskaber som emulgator skal undersøges.

Brugbart svar (0)

Svar #19
10. august 2006 af frodo (Slettet)

BTB vil sikkert også gå godt.

til det sidste spg. kan jeg jo ikke vide det, da jeg kun har meget begrænsede oplysninger. Det kan dog meget vel skyldes, at opløseligheden af carboxylsyren øges idet den er deprotoniseret.

Svar #20
11. august 2006 af Jelly (Slettet)

#19

Jep har forstået det nu.

Men hvad menes der med deprotoniseret?

Skriv et svar til: kolorimetrisk S-B-titrering?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.