Matematik

Lineær model

28. november 2006 af asa (Slettet)
Jeg har en opg i mat som jeg ikke kan finde ud af, håber på der er nogle der kan hjælpe mig!

Størrelsen af Sjællands befolkning voksede med god tilnærmelse lineært i perioden 1900-1965.

Så kommer det jeg ikke kan finde ud af :

Opstil en lineær model, der beskriver udviklingen i Sjællands befolkning, når der oplyses, at befolkningstallet i 1950 var 1610123 og at befolkningstallet voksede med 15565 pr år.

Jeg er med på jeg skal bruge formlen y=ax+b
Nogle der kan hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2006 af me_strix (Slettet)

Y=15565x+1610123

x-aksen skal betegnes, som tid i år. (hvis x=1 er året 1950+1 osv.)

y-aksen skal betegnes, som befolkningstallet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2006 af jahle (Slettet)

y = 15565x + 1610123


1610123 er det du startede på, dvs der hvor den skær i Y-aksen

15565 er hvor meget den stiger, dvs hældningstallet (hvor meget en graf stiger/falder hver gang du går 1 hen ad x-aksen)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2006 af allan_sim

#1+#2.
Det er ikke korrekt, hvis der tænkes på en lineær model, der starter i 1900.

#0.
Du ved, at a=15565. Endvidere ved du, at linjen skal gå gennem punktet (50, 1610123). Brug disse oplysninger til at finde b.

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2011 af bettyquynh (Slettet)

#3
Hvordan ved du, at punktet går gennem (50,1610123)?


Skriv et svar til: Lineær model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.