Dansk

Fluernes herre tema af forfatter, diskussion

17. december 2006 af Merit-HB (Slettet)
Jeg citerer min sekundære litteratur om Fluernes herre :

William Golding has himself supplied a starting point for discussion of Lord of the Flies, his first novel...:

The theme is an attempt to trace the defects of society back to the defects of human nature. The moral is that the shape of a society must depend on the ethical nature of the individual and not on any political system.

jeg kigger på den første del :

"The theme is an attempt to trace the defects of society back to the defects of human nature."

Det er ganske ligefrem. Målet / det bogen arbejder med er at spore samfundets fejl tilbage til fejlene i den menneskelige natur.

Det er ganske vidst det William Golding viser i hans bog. Børnene, som er udtrykket for nogle der har fået indlært noget af civilisationen men stadig ikke er et færdigt produkt af samfundet og derfor stadigvæk er i kontakt med deres oprindelige natur, henfalder jo ligepræcis til barbari og jeg går udfra det der så menes er at samfundets fejl så kan spores tilbage til menneskets medfødte ondskab. Og at samfundets fejl er et resultat af at mennesket i sandheden er ondt og det eneste der holder os fra barbari er civilisationen og dens tøjler.

Endvidere vil jeg her påpege at hans noget så dystre menneske syn er højst relevant i forhold til den tid hvor bogen blev skrevet i, nemlig efter 2.verdenskrig, hvor William Golding selv udtaler at han har set hvad mennesket er i stand til (af ondskab ses fra sammenhængen). Men om det kun kan tillægges det må man jo nok sige nej til. Han var lærer af profession, på en drengeskole ikke desto mindre så han kendte mennesket, og specifikt drenges natur meget gennemgående på første hånd.

Der hvor mit spørgsmål ligger er til dette,som jeg skrev i indledningen, siger William Golding:

"The moral is that the shape of a society must depend on the ethical nature of the individual and not on any political system."

Jeg oversætter for og se om det gør mig klogere på sagen. "Moralen er den at et samfund skal opbygges/afhænge af individernes etiske natur og ikke på noget politisk system"

Det forstår jeg slet ikke. Egentligt er jeg ganske meget i tvivl om hvad hans egentlige moral er?

Er der nogen der kan komme med noget hjælp ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2006 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=290344

Svar #2
18. december 2006 af Merit-HB (Slettet)

Ah ja mathon det har jeg læst og holder det forresten i sinde fordi det er meget korrekt, men det jeg er i tvivl om er hvad han mener med

"The moral is that the shape of a society must depend on the ethical nature of the individual and not on any political system"

Fordi jeg er ikke sikker på om det har decideret noget og gøre med det du skrev førhen.

Vi finder altså ud af at drengene forfalder til barbari, og at uhyret i virkeligheden er en del af dem selv, en del som de allesammen forfalder til i enden, men hvordan jeg kan se hvad det har og gøre med det citat, ved jeg ikke. Jeg ved bare ikke hvad han mener med det citat og jeg er ret interesseret i det

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2006 af mathon

Han siger:

"Det hjælper ikke at udtænke teoretiske politiske modeller, hvorefter samfundet skal opbygges, da det enkelte individ ikke gennemtænker sådanne, før det handler.
Hvis mennesket først og fremmest handler ud fra, accept, kærlighed, anseelse og forfængelighed, magtstræb m.m., så hjælper det ikke meget med samfundsteorier som kommunisme, liberalisme or whatever, da mennesket handler efter helt andre følelsesorienterede og grådige tilskyndelser = individets etiske natur".

Svar #4
18. december 2006 af Merit-HB (Slettet)

#3 Ah ja Mathon det virker som en god udlægning af det ja.

Spekulerer lidt over det ligenu vender nok tilbage og skriver noget før eller senere

Skriv et svar til: Fluernes herre tema af forfatter, diskussion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.