Matematik

hyppighedstabel, pinde diagram .. og noget med procenter

19. januar 2007 af M-Rocco (Slettet)
Hej.
Jeg håber ikke det er for indviklende med jeg har flere opgaver her og jeg har ikke været i skole i nogle dage så har ingen andre steder at spørge om hjælpe.

Det er matematik det drejer sig om..

opg. lyder på:
Ved en prøveregning fik eleverne i 8.klasse disse karakterer:
8 5 8 6 9 11 9 11 8 6 10 8 10 5 7 7 9 8 10
Hvor mange elever deltog i prøven? = 19
Find ´
Middeltallet = 8,15
Typetallet = 8
Medianen = 8

(Har jeg lavet det rigtigt, det overstående?)
Videre i opgaven..
Lav en hyppighedstabel og vis fordelingen i et pinde-diagram.

Hvad er det nu en hyggighedstabel er? Og pinde-diagram tror jeg godt jeg ved hvad er..




næste opgave:

en radio forhandler køber et stereo-anlæg hjem for 6550,00 kr
omkostningerne til fragt o.a er ialt 830,00 kr
forhandleren ønsker at tjene 34% på anlægget.
hvor meget skal han sælge anlægget for?

- af det jeg har forstået skal man lægge 6550,00 kr sammen med 830 kr = 7280 kr
og så er det noget med 34% af den pris oveni, som er den pris han sælger den for?? er det rigtigt?

hvordan regner jeg det ud med de 34% ??


håber på hurtig hjælp.. :)
og kan i venligst forklare det på en nem måde, er ikke så god til at opfatte ting specielt ik i matematik :/

Mvh
M-rocco

Svar #1
19. januar 2007 af M-Rocco (Slettet)

oh god.
Please, nogen.. hjælp mig.

Det er til min matematik aflevering på Mandag!
Og har ingen andre at henvende mig til, ikke engang mine forældre. :s

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2007 af sigmund (Slettet)

1) De første tre svar er korrekte (dog skal middeltallet rundes op til 8.16, da det er 8,157...). Ved en hyppighedstabel skal du tage de enkelte observationer (dvs. de enkelte karakterer -- 5, 6, 8 osv.), tælle antallet af dem, og dividere med det samlede antal observationer -- her 19. Således får du en hyppighed (også kaldet frekvens) for 5, en for 6 osv. Dette sætter du så ind i et pindediagram. Er du med?

2) Hvis han sælger det for 7280*1.34, så har han tjent 34% på anlægget. Hvorfor 7280*1.34? Jo, hvis han sælger anlægget for 7280*1 kr, har han 0% fortjeneste på det. Skal han derimod have 34% fortjeneste, må han sælge anlægget for 7280*(1+0.34) kr (1 svarer til 100% og 0.34 til 34%). Forstår du?

Svar #3
20. januar 2007 af M-Rocco (Slettet)

#2

Mht. hyppighedstabel.
Det vil så sige at hvis 5 elever får 8 i karakter, så skal man på et pinde diagram vise hvor mange elever som får 8 i karakter og hvor mange som får 10 osv.?

Det andet forstår jeg forhåbenligt. :o)

Tusinde tak for at du gad at svare mig.


(Jeg har forresten en opgave mere)

En båndoptager til 2580 kr købes med 15% i udbetaling
og resten i afdrag over 12 måneder med lige store afdrag pr. måned
Hvor meget skal betales pr måned i afdrag?

håber i kan hjælpe mig med den også, det ville så være den sidste.

det jeg forstår af den er at man skal regne 15% ud af 2580 , som jeg ikke ved hvordan man gør.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. december 2010 af coolkim27 (Slettet)

Hej (((((15% ud af 2580)))).

Min Fremgangsmåde når det handler om procent, skal vi tænk hundrede dele altså 1 til 100. hvis jeg skal hive 15% ud af 2580. er den hurtigste måde følgende:

formel.

15 /100(hunderede dele)=0,15*2580= 387


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juni 2011 af CathaJensen (Slettet)

 Hvordan får du middeltallet til 8.15 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. juni 2011 af CathaJensen (Slettet)

 hvordan får du middeltallet  til 8.15?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2011 af nicolinev (Slettet)

Middeltalet er ikke 8,15 det er 8,16 fordi at det er et langt decimal tal (8,156 ect.) og derfor runder man op til 8,16 :)

 


Skriv et svar til: hyppighedstabel, pinde diagram .. og noget med procenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.