Dansk

Novelle skrivning

07. april 2007 af DanniBred (Slettet)
Hey folkens...

Jeg skal skrive en dansk novelle, der skal tage udgangspunkt i miljøbeskrivelserne i "Nordkraft". Hvilket vil sige, at vi skal skrive en novelle hvor hovedpersonen også kommer ud i et hårdt miljø, ikke nødvendigvis narko-miljøet.. Har indtil videre skrevet følgende:

"”Hans-Christian?!?! Du skal altså i skole om 10 minutter!! Vil du ikke godt stå op? Humm” råber min mor nede gennem gangen. Jeg ville endeligt hellere sove lidt mere, men jeg må hellere tage i skole, da jeg ellers vil få for meget fravær. Og jeg vil sgu ikke op til den skide rektor, han er sgu bare så irriterende. Jeg råber tilbage: ”ja, mor. Jeg kommer nu!!”."

Jeg ville gerne holde den i samme fortællermåde, og lege lidt med grammatikken, ved at mens hovedpersonen kommer dybere ind i det hårde miljø, så begynder punktummer, kommaer, situationstegn osv. at forsvinde. Og mens det er allerværst kunne jeg godt tænke mig helt at undlade alt, også mellemrummene (selvfølgelig kun for ca en linie eller 2), er det en god idé eller vil det virke mærkelig? Derefter begynder hovedpersonen så at komme til en anden forståelse af verden og ender op i et meget mere 'normalt' miljø, dog forskelligt for det han startede i. Det vil jeg så vise i grammatikken ved at der igen begynder at komme f.eks. situationstegn og evt. parenteser, men ikke normalt brug, nok lidt overdrevnt brug. :) Lyder det som en god idé?

Og tilsidst har i nogle gode forslag til miljøet??

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2007 af janandersen (Slettet)

Det lyder spændende, en postmodernistisk skrivemåde-hvis personen så samtidigt, som du antyder, er udsat for en eksistentiel krise, der finder clou og løsning, som tegnsætningen ændrer sig, vil de to ting, efter min mening, supplere hinanden godt.

Skriv et svar til: Novelle skrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.