Dansk

AT synopsis

10. maj 2007 af frede000 (Slettet)
Vil skal til at skrive en synopsis i et et AT forløb som vi skal forsvare ved vores mundtlige årsprøve. Vores emne er tid, men vi ved simpelthen ikke hvad vi skal skrive om. Så hvis der er nogen der har nogen ideer så er i meget velkomne til at skrive.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Ja, det er et meget interessant område, jeg kan bedst forklare dig det pr. telefon (64851873). Start med at definere tid udfra den fysiske synsvinkel:
t=S(t)/v(t). Sådan vil en fysiker forklare tiden, altså ved hjælp af stedvektor og hastighedsvektor, som jo heller ikke er faste størrelser.
Det er den klassiske definition. Så er der Einstiens formel, der fortæller , at tiden er et relativt begreb, afhængig af den hastighed, man bevæger sig med i forhold til et fast koordinatsystem(som ikke eksisterer i virkeligheden. Lorenzfaktoren spiller her en væsentlig rolle, en faktor, jeg har sat et spørgsmålstegn ved, idet den baserer sig på Euklidsks geometri.
Den filosofiske indgangsvinkel kan bedst forklares ved at stille spørgsmålet:
5 minutter i tandlægestolen og 5 minutter i favnen på sin elskede, er det det samme?
Så er der endelig det store spørgsmål:
Eksisterer begrebet tid kun for de levende, eller eksisterer det i det hele taget? Jeg er næsten sikker på, at den der ahr givet jer opgaven selv søger svarene på spørgsmålet.
Håber du kan finde inspiration i mine linier.

Jeg har skrevet en bog, der blandt andet behandler begrebet tid udfra mange forskellige vinkler.

V.h.
Erik Morsing.

Svar #2
10. maj 2007 af frede000 (Slettet)

Hej Erik

Meget velskrevet indlæg. Specielt når du kommer ind på bl.a. fysik og dansk, det er nemlig lige præcis den fagkombination vi skal skrive med. Du nævner at du har skrevet en bog som behandler tid ud fra mange forskellige begreber og jeg synes det kunne være meget interessant at læse den. Hvad er titlen på den? kan den lånes på biblioteket?

Jeg sidder netop også og skal lave en problemformulering, måske du har nogen ideer til den?

V.h
Frederik

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Bogen arbejder jeg på i øjeblikket - gennemgang, korrektur m.v.
Titlen er "Paraspykologien i naturvidenskabelig belysning", En lærerbog.

Bogens tekst postulerer, at universet slet ikke eksisterer, at det udelukkende består af forskelle, der blot er et filosofisk begreb uden selvstændigt indhold.

Universet kan ikke altid have eksisteret, idet "altid" er en grænseværdi, det kan heller ikke komme af ingenting, ergo: det eksisterer ikke, begrebet tid bliver dermed en illusion.

Jeg beviser det udfra forskellige axiomer og sætninger, som på menneskets nuværende stade er den gældende opfattelse, nemlig at vort univers er slet og ret en sæbeboble, en tanke..

Vi, d.v.s. det matematisk, fysiske universet går mod den totale sammensmeltning, hvor begreber som rum, tid og eksistens er smeltet sammen til eet eneste begreb, en eneste singularitet, nemlig FORSKELLEN - Guds tanke om du vil.


Vort univers er et forskelsunivers, idet summen af alle begreber (såkaldt materielle objekter, der dybest set blot er begreber) er lig et rundt 0.

Du kan ikke tale om, at noget er stort uden begrebet lille, om høj uden begrebet lavt, om fattig uden rig om varm uden kold.... om en mønt uden en bagside.
Den filosofiske skole I ching taler om det kvindelige og det mandlige, om sort og hvid, det er blot det samme, som jeg skriver om i min bog -dualiteten ved alting.

Hvorfor kan vi ikke nå temperaturen 0 Kelvin? (har at gøre med selve begrebet eksistens, der er det samme som relativ bevægelse. Ophører bevægelsen. forsvinder stoffet, og det kan det jo ikke!!

Hvorfor kan man gå på glødende kul?

Hvorfor kunne Uri Geller bøje skeer og gafler og ikke rette dem ud? Entropiens 2. lov.

Hvorfor sprang glaspladen under en af udsendelserne: Åndernes Magt:

"Hvorfor hvorfor dit, og hvorfor dat", sagde min mor og forærede mig Spørge Jørgen.

De næste mange år tav jeg.

Mor! Mor, hvad er tiden?

"Foretil dig min drng at, der kommer en sommerfugl hvert titusinde år og besøger jorden. Den strejfer planeten med det yderste af sin vingespids.
Når jorden er slidt helt op, er der gået eet sekund af evigheden."

V.h.
Erik Morsing, forfatter, opfinder, matematiker og translatør.


V.h.
Erik Morsing.

Svar #4
10. maj 2007 af frede000 (Slettet)

Nå, jeg håbede ellers på, at bogen var færdig så jeg kunne tage et kig i den, men det må jeg så vente med, jeg glæder mig meget. De ting du også beskriver er virkelig nogle interessante emner, uden tvivl.

Bare af ren nysgerrighed kunne jeg godt tænke mig, hvis du ville komme med et bud på en problemformulering til mit emne "tid".

V.h.
Frederik

Min fagkombination er dansk/fysik

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Her er i hvert fald et forslag til overskrift:

TIDEN - universets irreversible pil og entropien: termodynamikkens 2. lov.

Så ville jeg som indledning skrive:

Går universet imod sit endeligt? Ender vi som Lots hustru, som saltstøtter, krystaller i det u)endelige universers, eller er der håb forude? Det er det, som dette essay handler om.

Med venlig hilsen,
Erik Morsing.

Skriv et svar til: AT synopsis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.