Matematik

Komplekse tal

11. juni 2007 af Linex1 (Slettet)
Mit problem er følgende opgave: "Beregn Arg(epsilon (e)-3)" hvortil mit svar er; Tan-1(3/1) = 71,5651, hertil giver min lære mig fejl og skriver at svaret er 161,57.

Mit spørgsmål er så, hvordan ser en indtastning ud på f.eks. Ti89 så det gi'r det korrekte svar?

< Hvis man fik den idé at skrive Tan-1(3/e) giver svaret blot "Domain Error" >

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2007 af holretz (Slettet)

Hvad betyder det epsilon du skriver ?

Svar #2
11. juni 2007 af Linex1 (Slettet)

Det er det 5. bogstav i det græske alfabet, det vi kender som e. Det bruges til at beskrive komplekse tal, som er et system hvor man opfatter tal som linjestykker istedet for det mere abstrakte system som vi bruger. Epsilon er det vi kalder y-aksen i et koordinatsystem. Epsilon er desuden det eneste tal der giver -1 hvis du sætter det i anden

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2007 af Lollerrik (Slettet)

Hvis du ser på den geometriske opfattelse af det komplekse tal, ser vi på vektoren (-3,1). Altså må hovedargumentet være Arg(z)>90. Du skal også bytte om så det er "y-tilvæksten" øverst. Vi får

arctan(1/3)=18,43

Vi har derfor fundet den "modsatte" vinkel, og hovedargumentet er derfor

Arg(z)=180-18,43=161,57

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2007 af Esbenps

#2
Epsilon er det eneste tal, som i anden potens giver -1? Så vidt jeg ved, gælder der, at i² = -1. Mon ikke du tænker på tallet i?

Svar #5
11. juni 2007 af Linex1 (Slettet)

Det tal du kalder i er netop e - Epsilon - du kender det sikkert som i fordi det står som i på diverse grafregnere :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2007 af Riemann

#5
Vil du komme med en henvisning, der bekræfter din påstand. Det du skriver er mig bekendt ikke standardnotation.

Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.