Matematik

matematikspørgsmål til eksamen

17. juni 2007 af gonga (Slettet)
Hej.
Jeg skal snart op til matematik eksamen (c-niveau), men er lige gået totalt i stå ved nogle spørgsmål, så håbe rlige på lidt hjælp tiæ at komme i gang:)

Nogle der kan hjælpe mig med at:

1. forklare begrebet det gyldne snit og hvordan det e blevet brugt i kunst og arkitektur?

2. Forklar begrebet standardtrekant. og hvordan man finder sider og vinkler i en trekant ved hjælp af standardtrekanen.

3. hvad er forskellen på en linær graf og en eksponentiel graf.

4. GIv mindst et eksempel på at en sammenhæng mellem variable kan beskrives ved brug at potensfunktionen.

5. Fortæl om ligefrem og omvendt proportionalitet og giv nogle eksempler på beregning af proportionalitetsfaktoren.

6. Fortæl om fraktiler, hvordan de tegnes, og hvordan de bruges.

7. Fortæl om boxplot.

8. Fortæl hvordan man kan afgøre, om et givet sæt af punkter kan beskrives ved en linær, eksponentiel eller potensfunktion.

9. Fortæl hvordan enkeltlogaritmisk og dobbeltlogaritmisk papir bruges.

10. Giv et eksempel på hvordan man kan finde en model7forskrift der beskriver nogle virkelige data.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

det gyldne snit har vi haft før herinde, men se denne side:
http://jwilson.coe.uga.edu/emt669/student.folders/banker.teresa/golden/goldcut.html

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

standardtrekanten er her:
http://jens.runge.person.emu.dk/trekantsberegninger.htm

Svar #3
17. juni 2007 af gonga (Slettet)

Ja jeg ved godt der står en masse om det, men jeg synes det er lidt svært at forstå. Så det jeg mangler er altså bare en præcis forklaring på det, som jeg lige kan fyre af til den mundtlige eksamen!

Synes nemlig jeg har læst så meget om det at jeg ikke ved hvad det er jeg skal sige...

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

en lineær funktion afbildes grafisk ved en ret linie, hvis hældning i forhold til en af akserne afhænger af dens differentialkvotient.

Den eksponentielle funktion a^x vokser, aftager eller er en ret lionie afhængig af a' vædi
Eksempler
a = 2 funktionen er voksende
a = 1/2 funktionen er aftagende
a = 1 kan du selv regne ud.

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Her er en rigtig god forklaring på det gyldne snit, som jo bruges, fordi det har en æstetisk fremtoning for os mennesker. Du kan sagten forstå denne her side, det er forholdstregning:

http://www.pernoergaard.dk/da/strukturer/gyldne/gyldne.html

Svar #6
17. juni 2007 af gonga (Slettet)

har egentlig fået meget godt styr på begrebet det gyldne snit, men hvordan det er blevet brugt i kunst og arkitektur?

det er jeg lidt i tvivl om...?

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#6
det er en hel roman for sig selv - æstetik er en væsentlig bestanddel af al kunst.

Svar #8
17. juni 2007 af gonga (Slettet)

Ja men er det blevet brugt til beregninger af bygninger eller hvad har man egentlig brugt det til?

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

står her, kunst, arkitektur m.v.:

http://infoguide.emu.dk/BookcardProcessor.pub?catid=354&descrid=18676

Skriv et svar til: matematikspørgsmål til eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.