Religion

Årsagskæde og 8-leddede vej?

19. juni 2007 af ester (Slettet)
Årsagskæden er grunden til at vi genfødes, og hvis vi vil bryde årsagskæden skal vi følge den 8-leddede vej?? Er det rigtigt?

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. juni 2007 af azz10 (Slettet)

Ja det er rigtigt samt de 4 ædle sandheder(om lidelse)

Svar #2
19. juni 2007 af ester (Slettet)

Hvordan kommer de ind i billedet? Åh nej, nu bli'r jeg endnu mere forvirret...

Brugbart svar (1)

Svar #3
19. juni 2007 af Occulta (Slettet)

De fire ædle sandheder:

1. Der er lidelse (Alt er ubestandigt)
2. Lidelsen har en årsag (=årsagskæden)
3. Lidelsen har et ophør (=Nirvana)
4. Der er en vej til lidelsens ophør (= den 8-leddede vej)

Brugbart svar (1)

Svar #4
19. juni 2007 af azz10 (Slettet)

Hej hvis du går ind på den her fil så kan du så hvordan det hænger sammen. https://www.studieportalen.dk/Papers/Files/o4957.pdf

Håber det hjælper.

Svar #5
19. juni 2007 af ester (Slettet)

Kan flg. passe: Hvis man vil nå Nirvana skal man indse at livet er en lidelse, man skal indse at man er uvidende om at livet er en lidelse. Ved at slå ned på uvidenheden indser man at livet er en lidelse og dermed slukkes livstørsten/begæret. Og ved at slukke livstørsten kan man gå den 8-leddede vej og nå Nirvana???

En masse gentagelser, I know... men har lidt svært ved at formulere, hvad det liiiige er, jeg ikke helt fanger pointen i..

Brugbart svar (1)

Svar #6
19. juni 2007 af azz10 (Slettet)

Ja det lyder da meget rigtigt =)

Svar #7
19. juni 2007 af ester (Slettet)

Nu sidder jeg så også lige her og læser at årsagen til lidelse er livstørst.. men var det ikke årsagskæden, der var grunden til lidelse?

Brugbart svar (1)

Svar #8
19. juni 2007 af azz10 (Slettet)

http://undervisning.religion.dk/buddhisme/DetivigtigstetingatvideomBuddhismen/view?searchterm=livstørst

Skriv et svar til: Årsagskæde og 8-leddede vej?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.