Fysik

cykel effekt

18. juli 2007 af silverbabe (Slettet)
hejsa..

jeg sidder her og ser tour de france og tænkte på om man kan regne ud hvor meget effekt der skal til at cykle med de hastigheder de gør. Er her nogle som er frisk på at prøve ?..

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

En trænet person vil kunne arbejde i 90 minutter og forbrænder herved 1634 KJ.

Svar #2
18. juli 2007 af silverbabe (Slettet)

hmm jeg havde mere tænk på at renge på selve cyklen.. såsom virkningsgrader i lejer og kæder, rullemodstand på dæk og den vej komme frem til hvor meget man skal skyde i pedalerne for at holde en konstant hastighed

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juli 2007 af iB (Slettet)

http://en.wikipedia.org/wiki/Bicycle_performance

Giver lidt mere uddybende billede. Her er tallet 6 w/kg, for elitecyklister, og Rasmusen vejer lige omkring de 60 (?), så det må blive 6 * 60 * 3600 * 1,5 = 194 KJ for de halvanden time. Der er lidt mere end i #1, men de 6 w/kg tager så også kun udgangspunkt i et tidsinterval på "over en time"

Bemærk forresten i artikkelen, at enkelte proffesionelle sprintere kan levere oppe omkring 2000 w !!!

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juli 2007 af Molle (Slettet)

Regnestykket giver 1944 kJ og ikke 194 kJ. Lille tastefejl.

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juli 2007 af iB (Slettet)

#4
Ups! -Tak for rettelsen! :-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#3
Forstår ikke helt noget i linket:
Her står:
E=(½mv^2+½mr^2v^2)/r^2 ??
Skal der ikke stå:
E=(½mv^2+½mr^2*v^2/r^2)/r^2 ??

Man har, så vidt jeg kan se, substitueret forkert for omega^2

Skriv et svar til: cykel effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.