Dansk

Postmodernisme

15. september 2007 af Chingy (Slettet)
Hej !

Jeg er i gang med en dansk stil hvor jeg skal komme ind på det moderne menneskes søgen efter mening og identitet i den postmoderne virkelighed?

Jeg ville høre om der er nogen som kan hjælpe mig lidt på vej.

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Ja, du kan skrive om den fremmedgørelse, som et moderne industrialiseret samfund skaber for familien og den enkelte, du kan skrive om de store krav, der i dag stilles til uddannelse m.m. Lav også nogle tilbageblik på tiden før det moderne samfund blev den del af menneskets hverdag fra omkring 1950, hvor husmoderen stod i kækkenet og i grukælderen om søndagen, hvor far lappede sin cykel og pudsede sine sko, når han spadserede sin aftentur, skriv om fordele og skriv om ulemper ved begge dele, og skriv, at Den hellige Gral og De Vises Sten endnu ikke er fundet, trods ihærdig søgen i alle krinkelkroge af kloden (opdagelsesrejser, bjergbestigning), og skriv at det materielle univers ikke bringer den lykke, som vi alle søger. Ludomanen, alkoholikeren, der er produkter af vort moderne samfund og også lottovinderen, der mister venner og familie, fordi han ikke vil dele gevinsten med alverden.
Hvad er så meningen med livet?
Ja det må du søge allerdybest i dig selv, den kan kun du selv svare på.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2007 af goejsen (Slettet)

postmodernismen er kendetegnet ved en meget kompleks virkelighed, hvor det ikke menes muligt at få et endegyldigt billede af virkeligeheden. Det, som kunsten kan, i postmodernismen, er at rette et spot mod fragmenter af tilværelsen og vise menneskets situation, f.eks. manglende evne til ægte kommunikation. Det postmoderne menneske kan være frygteligt ensomt på trods af de mange kommunikationsmidler, vi har i dag.

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2007 af *sun* (Slettet)

der står også en hel del om postmodernisme på nettet, så burde ikke være svært at finde oplysninger

Skriv et svar til: Postmodernisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.