Historie

slaver !!

30. september 2007 af puffersystem (Slettet)
Heei folkens.

Jeg er i gang med at søge om slaver i usa. det jeg skal; finde nogle teorier om hvad de afrikanske slaver gjorde for at bekæmpe sig til friheden, eks. noget med at de ikke måtte sidde på nogle bestemte pladser i en bus o.s.v men kan altså ikke finde sådan nogle teorier. nogen der vil hjælpe. ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2007 af Frede.. (Slettet)

Martin Luther King http://www.leksikon.org/art.php?n=1347

Er det det du mener?

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2007 af janko (Slettet)

Apartheid måske ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2007 af faha (Slettet)

hmmmm.. #2: Jeg tror ikke at Apartheid havde noget at gøre med slaverne i Amerika, men jeg vil meget gerne have at du oplyser mig om det, hvis det er tilfældet. Tilbage til spørgsmålet. Der er jo den store gamle teori om jernbanesporene, hvor mange slaver flygtede fra deres "herre" og fik dermed friheden. Disse slaver tog typisk til norden og rejste oprørsgrupper, som kunne hjælpe med at få deres sag rejst op (nogle gange arrangerede de endda oprør ved plantagerne!. Disse fanger gjorde for eksempel brug af litteraturen og beskrev de horrible situationer slaverne mødte, hvorved de fik verdens øjne op for det. Dette foregik selvfølgelig ikke uden hjælp fra de hvide, der troede på frihed og ligehed mellem racerne og at det ikke ville hjælpe landet, hvis slaverne arbejdede under tvang, for som man sagde, så arbejder en slave sløvt, da han jo ikke får noget ud af at arbejde, mens en fri mand vil arbejde hårdt for at tjene og højne sin status. Dette præges jo af de liberalistiske teorier, som USA havde adopteret ret godt.

Jeg har selvfølgelig ikke ridset alle teorier op, men den jeg kunne huske. jeg håber at du kan bruge det til noget ^^.

Hilsen
Faha

Svar #4
04. oktober 2007 af puffersystem (Slettet)

hmm, det lyder interessant, kan du ikk give mig en hjemmeside, hvor der blandt andet står noget om det ?? :D

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2007 af faha (Slettet)

Godaften,

Jeg har prøvet at lede efter en hjemmeside, som beskriver historien. Jeg har fundet en hjemmeside, som jeg selv mener er god, da den beskriver (lidt kort) slaveriets begyndelse, hvordan slaverne organiserede sig for at opnå frihed og hvad det har betydet for Amerika. Den vælger også at forklare, hvad det betyder for Afrika at have fået frataget deres unge:

http://www.liu.edu/cwis/cwp/library/aaslavry.htm

Sig til, hvis der er noget jeg kan hjælpe med ^^!

Held og lykke,

Faha

Skriv et svar til: slaver !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.