Dansk

Essay

08. oktober 2007 af geschwin (Slettet)
Hej (:
Hvad er et essay? Hvordan skriver man et godt essay?
Skal skrive om kost i et essay.

Brugbart svar (12)

Svar #1
08. oktober 2007 af Jitterbug (Slettet)

Okay, jeg kan rigtig godt lide essays...
Et essay er karakteriseret ved at du skriver lige fra hjertet lige hvad der finder dig ind... Et essay er ofte kunstnerisk og ofte sådan lidt digt agtigt... Du må rigtig gerne bruge JEG formen meget ofte..

Ex: på essay om kost....

"Kost... Jeg spiser ofte... Gør du? Ja ikke.? Ikke helsekost eller junkfood, men bare kost. Men hvor kommer min mad så fra.. Jeg ved det ikke! Kommer maden ikke fra fryseboksene i supermarkedet? Hjælp! Er der forskel på kyllinger og kalve? Nej.. Eller jo vent. Jeg havde engang en børnebog, hvor der stod, at kyllinger kom fra høner og kalve fra køer.. Men hvorfor er de kyllinger jeg spiser så så store? Nåårh tak mor. Okay vi kalder bare hønerne for kyllinger når vi spiser dem? Hvorfor? Er kalvene vi spiser så også bare køer...? Jeg er fra Danmark og min mad kommer fra supermarkedet, og køerne gør på gæsset..De ligner jo slet ikke hinanden......"

Okay, her er en lille start til dig :) (Er forfatter)
Bare skriv hvis du ikke forstår.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2009 af Caamillahansen (Slettet)

 Jeg forstår ikke, må teksten gerne være så rodet? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2009 af Jitterbug (Slettet)

Ja, det skal den helst. Du skal skrive lige det, der falder dig ind. Du skal ikke forberede et essay det skal bare falde dig ind. Du skal skrive det du tænker på. Undbrud og lignende er vellidt. Egne selvopfundne ord er også gode. Stil spørgsmål du ikke svarer på. Åbne spørgsmål. Og jo mere rodet det er, jo mere brugbart bliver det så, hvis der kommer lidt fakta ind over. Slå fx det ord du skal skrive om ind på wiki.

En god idé er altid at starte med at skrive den sætning eller ord du skal skrive om.

Fx. Is. Iskoldt. Kold is. Kan is egentlig være varm? jeg spiste engang en smeltet is. Men så kan man vel ikke kalde det is længere. Hvad er definationen på is? Is er vands faste tilstandsform. Så må varm is vel bare være vand, ikk?

Hjalp det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2009 af Caamillahansen (Slettet)

hvis jeg nu vil skrive om Julen, ikk? 

Men jeg også skal skrive om en lignelse .. Hvordan skal jeg så flette det sammen? Altså, jeg har fået til opgave at skrive om en lignelse. F.eks. Markusevangeliet kap. 4 - Lignelsen om sennepsfrøet. Også skal vi vælge et emne som et eksempel, eller noget i den stil. Hvordan skal jeg så gøre det? 

Undskyld, jeg har så mange spørgsmål. :) 
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2009 af Jitterbug (Slettet)

Jeg forstår ikke det der med at i også skal vælge et emne? Et ekstra emne foruden julen eller hvad?

Du skal endelig bare spørge det er det jeg er her for :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2009 af Caamillahansen (Slettet)

 Opgaven lyder sådan: 

Skriv et essay, hvor du inddrager mindst en af lignelserne. Du skal se på i hvilken forbindelse, lignelsen optræder i Det Nye Testamente, men kan derudover også bruge lignelse som en allegori. 

Men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gøre det med lignelsen? Skal jeg skrive på hvilket syn jeg ser på lignelsen? Eller skal jeg skrive om lignelsen også sætte et emne til som eksempel, eller hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2009 af Jitterbug (Slettet)

Det vigtigste er at du ikke bekymrer dig alt for meget om emnet.. Det er der udgangspunktet skal ligge, men et essay skal skrives flydende. Så bare lige hvad du kommer i tanke om og kommer til at tænke på.

I opgaven lyder, at du også kan bruge din lignelse som et symbol på noget - det billedelige aspekt. Altså det gud mente med sit sennepsfrø var, at det ligesom tro og gudsriget har en latent kraft i sig til at vokse, gennemsyrer og give liv. 

Som sennepsfrøet, der lægges i jorden som et lille frø og derefter af sig selv – eller ved Guds vilje – vokser sig til en stor plante, der giver føde og ly for himlens fugle.

Den anden lignelse, som Jesus fortæller samtidig, handler om, hvordan gæren er i stand til at arbejde sig gennem hele dejen. Det som i udgangspunktet synes af lidt, kan vise sig at være det, der indeholder den nødvendige livskraft.
 

Lignelses delen er mere forståelig nu ikke?

Okay nu skal vi have flettet det sammen med julen og så videre til et essay. Først skal du tænke på, hvad der i din egen verden kunne minde om lignelsen.

Hvis jeg var dig ville jeg lade dit essay handle om nisser. Hvordan tanken, troen og håbet fik dig til at  tro på dem da du var lille. Hvordan troen voksede og voksede, du stillede risengrød ud til dem, du så dem rundt omkring og til sidst troede du så meget på dem at dit sennepsfrø blev til et træ.... Som så blev fældet, fordi disse tanker ikke passer ind i den voksnes verden. Så kommer der lidt samfundskritik ind, det elsker lærere når der er ;)

Så din start vil blive: Sennepsfrø og nisser har meget med hinanden og gøre... Osv.

Og så til slut: Men hvad så hvis jeg tror nok på at det ikke er det at tro på nisser der betyder noget? Men det der betyder noget er, at noget der måske virker ligegyldigt og småt - måske med røde huer, kan indeholde den mest nødvendige livskraft. Sennepsfrøet blev til et træ. Nisserne er måske bare også blevet noget større?

Forstår du idéen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. november 2009 af Caamillahansen (Slettet)

Ja, nu forstår jeg det hele meget klarere ! Ej, tusinde mange gange tak. Det var virkelig sødt af dig og tak for din tid. 

Hilsen Camilla. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. november 2009 af Jitterbug (Slettet)

Det var så lidt er glad for at kunne hjælpe :)

Held og lykke med din stil :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. november 2009 af MajbrittEP (Slettet)

Jeg skal aflever en stil imorgen.

Jeg skal lave et essay om menneske og maskine..

Men hvordan kan jeg starte og hvad skal det indholde???? Håber nogen kan hjælpe mig. Mvh Majbritt


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. december 2009 af mkyndi (Slettet)

Hej.
jeg skal skrive et essay udfra en artikel ved navn "Den smeltede vilje", hvor dualismebegrebet skal indrages.

Artiklen handler stortset om den gode vilje, som ønsker alt det det fornuftige vi gerne vil, såsom at lade være med at drikke, stoppe med at ryge osv. Ja, sådanset den evige kamp mellem at holde igen og give los.

Men derudover har vores dansklære bedt os om at inddrage Freud, Biblen, Platon eller ligende. Og har virkelig svært ved at komme i gang.. så tænke du måske kunne hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. december 2009 af esraa (Slettet)

hej


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. december 2009 af esraa (Slettet)

Hej

Jeg skal skrive en stil om nyhedskvaliteten i dag og fra 1969. hvordan kan jeg starte håber der er nogen der lige kan hjælpe mig lidt:))


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. januar 2010 af Jitterbug (Slettet)

Jeg er desværre ude at rejse meget i øjeblikket, så har først læst jeres spørgsmål nu.

Hvis jeg stadig kan hjælpe nogle af jer, sender i mig bare en besked til min indbakke, ellers vil jeg meget gerne hjælpe en anden gang :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
21. marts 2010 af zm (Slettet)

Hvordan skriver man en god essay .. kan du ikke give en opskrift på det, så man kan følge den?:-)


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. maj 2010 af Oche (Slettet)

Hey jeg er i  gang med at skrive et essay om X Faktor, og jeg ved ikke om jeg er på det rette spor. Det ville være dejligt, hvis der var en der læste det og kommenterede på det.. Dette her jeg skrevet indtil videre...TAK på forhånd.

”Ned med de svage, hjem med de dårlige. Vi skal tro, vi er bedre end alle de andre” . Det er det typiske motto for reality serien X- Faktor, men hvilket samfund får vi ud af det? Vi lever i et informationssamfund, hvor information på forskellig vis er tidens brændstof. Information er blevet en overflodsvare som ikke længere kan kontrolleres af de få, takket været medierne. Nu til dags er det svært at skelne mellem hvad der vigtigt, og hvad der er ikke vigtigt. Livsstilsprogrammer og reality shows bliver genudsendt i åbn strøm og opnår ofte stor offentlig omtale gennem en omhyggelig medieplanlægning fra redaktørens side. Det moderne medie spejler ikke kun verden, men også os selv. Den graver dybt ind i det personlig, som bliver offentliggjort for seerne, og jo dybere man kommer ind, desto mere synes vi om det. Tv-programmet X- Faktor er et eksempel på dette.


Brugbart svar (0)

Svar #17
13. oktober 2010 af katrinewitt94 (Slettet)

lav en brainstorm over alle tanker og start derfra.

Det altid en ide at have tankerne og delingen på plads inden du går igang.

Essay behøver ikke at være rodet, og sammentidig med du deler din viden skal du bare komme ind på egne holdninger og meninger.

gå ind og søg på vejledning essay, så kommer der en god shat vejledninger op. - jeg bruger dem når jeg skrive, tager punkt til punkt.

Det virker...


Brugbart svar (0)

Svar #18
13. oktober 2010 af katrinewitt94 (Slettet)

#17
 

lav en brainstorm over alle tanker og start derfra.

Det altid en ide at have tankerne på plads inden du går igang.

Essay behøver ikke at være rodet, men sammentidig med du deler din viden, skal du bare komme ind på egne holdninger og meninger.

gå ind og søg på vejledning essay, så kommer der en god shat vejledninger op. - jeg bruger dem når jeg skrive, tager fra punkt til punkt.

Det virker...


Brugbart svar (0)

Svar #19
20. juni 2012 af Lookingforinspirationkappa (Slettet)

Hej :)

Jeg skal til at skrive et essay om 'Sommerferie' og har lidt problemer med at komme i gang. Er der nogen der har et par idéer?


Brugbart svar (0)

Svar #20
04. januar 2013 af niko4885 (Slettet)

Hej jeg skal skrive et essay om anne franks dagbog og jeg er helt lost på hvordan jeg skal komme igang er der ikke nogen der kan hjælpe?


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.