Fysik

Definere 'mol'?

08. november 2007 af Tissi (Slettet)
Hvordan forklarer man, hvad 'mol' er i fysiksammenhæng?

Mvh. T.

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2007 af Turk899 (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/Mol_(enhed)

Svar #2
09. november 2007 af Tissi (Slettet)

Ja, har været inde på den - forstår stadig ikke helt eksakt, hvad 'mol' er.

Nogen, der kan forklare?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2007 af bboblzs (Slettet)

mol er en mængdeenhed. x mol er altså antallet af molekyler, atomer ect. Ligesom meter er enhed, eller et mål om man vil, til at beskrive længder, er mol en enhed anvendt til at beskrive antal, når man har med store mængder at gøre.

Brugbart svar (2)

Svar #4
09. november 2007 af Riemann

En huskeregel:

1 dusin = 12 stk
1 snes = 20 stk
1 mol = 6.02*10^(23) stk

Så hvis man går ned og køber et dusin bananer køber man altså 12 bananer. Hvis man går ned og køber 1 mol bananer, køber man 6.02*10^(23) bananer.

Svar #5
09. november 2007 af Tissi (Slettet)

fantastisk, tusind tak for forklaringerne!

Svar #6
09. november 2007 af Tissi (Slettet)

den med bananerne var lige i øjet


;-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2007 af Shining-Star (Slettet)

Kæft det en kanon forklaring Riemann ..
- sådan nogle kan vi sagtens bruge flere af ! :D

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2007 af Riemann

#6,#7
Tak! :)

Det er en lidt sjov måde at huske det (synes jeg selv!)..


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. november 2007 af mathon

se
http://www.peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=36346

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. november 2007 af loui6695 (Slettet)

mol er SI-enheden for stofmængde

Skriv et svar til: Definere 'mol'?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.