Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Virksomhedsøkonomi

16. januar 2008 af Carsten1234 (Slettet)
Jeg søger nogle der har samtlige formler inden for dette fag.. Det er bare hvordan man finder, VO, VE, BF, etc.. Håber virkelig der er nogle der kan hjælpe..

Brugbart svar (3)

Svar #1
16. januar 2008 af danielruhmann (Slettet)

Vil du have bogstaver eller ord?
Kan du ikke nævne de begreber, du vil have beskrevet?


Totalprodukt = Produceret mængde
Gennemsnitsprodukt = produceret mængde/faktorindsats
Grænseprodukt = Ændring i produceret mængde/Ændring på én enhed i faktorindsats
Totale omkostninger = FO + VO
Meromkostninger = deltaTO = TO(x2)-TO(x1)

Dækningsbidraget = omsætning-variable omkostninger (for solgte varer)
VO = omkostninger, der direkte varierer med produktionens størrelse og sammensætning. Materialer og produktiv løn.
FO = omkostninger, der er forbundet med at stille produktiv og administrativ kapacitet til rådighed i et omfang, så den planlagte produktion og afsætning kan gennemfører. (husleje, vedligeholdelse, faste lønninger, kontorhold, telefon, forsikringer, biler, repræsentation). (Vigtigt: på langt sigt er alle omkostninger dog variable)


Altså, fortæl, hvad du helt præcist vil vide.

Svar #2
18. januar 2008 af Carsten1234 (Slettet)

Det er:
AFSÆTNING
OMSÆTNING
DOMS
DOMK
DIFB
DB I ALT
DB PR. ENHED
SALGSPRIS
VO
VE

Kan ikke helt komme på flere, men hvis du har nogle flere vil jeg meget gerne ha dem, lige osm du har gjort oven for. Og hvis du skriver formlerne ind som du gjorde ovenfor, så vil det være perfekt..

Svar #3
18. januar 2008 af Carsten1234 (Slettet)

fx, VO = VE * Afsætning

Brugbart svar (2)

Svar #4
26. maj 2010 af elpet6 (Slettet)

VE = VO : afs

VO = VE *afs

SO = KO + VO

SE = SO : afs

KE = KO : afs

DOMK = ændring i SO / ændring i afs

DB i alt = oms - VO ELLER (salgspris - VE) * afs

DB pr. enhed = salgspris - VE

DOMS = (salgspris) / (ændring i omsætning / ændring i afsætning)

DIFB = DOMS - DOMK

Omsætning = salgspris * afs


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. marts 2013 af polygonas (Slettet)

Jeg ville gerne vide om der en slags tommelfingerregel, når man står med en færdig vare i hånden og skal vide dens produktionspris. Fx. Denne pumpe kan købes i Harald Nyborg for 25kr ( http://www.harald-nyborg.dk/p8840/fodpumpe-med-manometer ). Min ven siger at man skal dividere med 5 for at få en ca. produktionpris. Dvs. den har kostet 5kr at producere i kina må man gå ud fra så.

Er det usandsynlig med 1/5 ?

Hvis der er en mere realistisk fremgangsmåde er jeg meget åben. 

Der til skal jeg opstille et virksomhedsbudget: Med afluttende salgspris pr. styk = • SE=Samlede enheds omkostninger=SO/stk. v KE+VE

I den sidste ende skal jeg omregne mit resultat og indføre det i et Excel regneark. Se eksemplet i den vedhæftede fil.        ( Dette er en god skabelon for jer andre, der beskæftiger jer med emnet VØ ) 

Hvordan finder man prisen på et fabriksprodukt og en råvarepris ( Fx metallers dagspris ) ? 

Hvordan udregner man et produkts salgspris, så det er klart til at blive sat på markedet ?

Hvordan finder jeg de mest realistiske tal, der ligner et budget fra det virklige erhvervsliv ? Kom gerne med nogle links.

Er der andre eksempler, kom gerne med dem her. 


Skriv et svar til: Virksomhedsøkonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.