Erhvervsret

tinglysning

10. februar 2008 af majabenm (Slettet)
Hej jeg har 5 opgaver om tinglysning, men jeg forstår det ikke helt.. så jeg vil lige sætte to opgaver ind.. så håber jeg der nogle der vil hjælpe mig med dem.. og måske ville jeg kunne forstå de andre opgaver jeg har for.

OPGAVE 1

trykkeriet "Tryk og print" vil sælge en maskine, der kan indbinde bøger, da de selv har investeret i en stor, ny maskine, der både kan trykke og indbinde. den interesserede køber, der byder mest, kan betale 50% af prisen kontant, men skal have kredit for restbeløbet. køber foreslår, at sælger kan få pant i maskinen som sikkerhed for betalingen. trykkeridirektøren beder sin sekretær om at tage sig af sagen.

Redegør for, hvad sekretæren skal gøre for at klare opgaven til 13.


OPGAVE2

Harry har netop købt en lille landeejendom af Bahnsen. Harry har fået sit skøde tinglyst og glad i gang med at male og udbedre alle skavanker. Mens han går og arbejder, kommer postbudet med et brev hvori der står:

Til Harry jeg kan herved meddele dem, at de skal fraflytte ejendommen snarest muligt, og deres skøde kræves samtidig hermed aflyst af tingbogen, jeg kan oplyse dem om, at Bahnsen aldrig har haft ret til at sælge ejendommen, idet jeg som retmæssig ejer aldrig har villet overdrage ejendommen til ham. jeg har kun underskrevet skødet mellem Bahnsen og mig, da jeg af Bahnsen fik oplyst, at jeg rent skattemæssig ville stå bedre ved først at sælge ejendommen for bagefter at købe den tilbage til en lavere pris. Differencen skulle vi ordne på anden måde. venlig hilsen Hr. Fool

Harry gik straks til sin advokat og bedyrede, at han ikke vidste noget om den historie Bahnsen havde under besigtigelsen forklaret, at der boede en lejer i ejendommen indtil månedens udgang.

giv et begrundet forslag til advokatens svar Harry.

Brugbart svar (3)

Svar #1
10. februar 2008 af Roman Garcia

Har du eventuelt selv nogle forslag til besvarelsen af opgave 1 og 2??

Svar #2
11. februar 2008 af majabenm (Slettet)

jo det har jeg, men jeg er ikke sikker om det rigtig ? skal jeg skrive dem ind ?

Brugbart svar (3)

Svar #3
18. februar 2008 af divyadas (Slettet)

hei

har du stadig brug for hjælp med opgaverne?



Brugbart svar (3)

Svar #4
12. maj 2008 af Nybegynder (Slettet)

Opgave 1

Det nok § 37 og § 38 sekretæren skal tykke på i tinglysningsloven. Det er mest § 37 man bruger. men generelt efter 1981 er kan § 38 bruges, men det er 99 % af alle tilfælge at § 37 anvendes. med § 37, er der masser af mulighed for virksomheden for at få, en form for sikkerhed, hvis nu ham køber, ikke kan betale etc. § 37 er deklaratorisk.

opgave 2

her "gider" jeg ikke og læse alt op. men det relevante er at du skal sonderer opgaven i : tinglysningsloven og Aftalers ugyldighed

Skriv et svar til: tinglysning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.