Kemi

please hjæælp...

18. februar 2008 af Rasie (Slettet)
Kan nogen hjælpe mig med en opgave:

Beregn den procentiske vandindhold i krystalsoda. Stoffets formel er Na2CO3 * 10H2O

please hjæælp...:S

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2008 af Larsendrengen (Slettet)

Udregn molvægten af dit salt, og gør det samme for vand (og gang det med 10).

Tag så forholdet mellem de to.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2015 af AnjaVit10 (Slettet)

Sider selv med denne opgave.

Forstår ikke helt hvad man skal gøre, der står jo gange mellem saltet og vandet?


Brugbart svar (2)

Svar #3
25. april 2015 af Heptan

Det er bare en notation.

m\%(H_2O)=\frac{10\cdot M(H_2O)}{M(Na_2CO_3\cdot 10\ H_2O)}

hvor

M(Na_2CO_3\cdot 10\ H_2O)=2\cdot M(Na)+M(C)+3\cdot M(O)+10\cdot M(H_2O)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2015 af AnjaVit10 (Slettet)

Forstår det meget bedre nu :-)

Tak


Skriv et svar til: please hjæælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.