Dansk

Essaygenren

28. februar 2008 af NIverson (Slettet)
Jeg sidder med en essay opgave i faget dansk, hvori jeg skal skrive et kort essay. Da det er første gang jeg stifter bekendtskab med denne genre behøver jeg en bekræftelse i om jeg er på rette spor.

Opgaven lyder, at jeg skal skrive et essay om maleriet "Munken ved havet" (1808-10) og dertil har jeg skrevet nedenstående indledning:

Modspil er hvad romantikken må betragtes som; et modspil til den gamle statiske og rationalistiske underbo, der til i sin gru evigt beklager sig over denne nye frembrusende kulturstrømning, som nu er den dominerende faktor i ejendommen. Trivialiteten er lagt på hylden ved siden af den nu afstivede pladespiller hvorfra hymnen ”hvad udad tabes, skal indad vindes” med stor optimisme strømmer ud ad lejlighedens vinduer, til gavn for det omkringliggende gademiljø. Derfra drives den romantiske livsopfattelse, i kraft af den intuitive sensibilitet, ud gennem følelsens vej og videre til den resterende del af verdenen. Denne opfattelse, der bygger på fremstilling af syntesen af det universelle, indfanges i maleren Caspar David Friedrichs interessesfære og kommer til udtryk i maleriet ”Munken ved havet”.

Er jeg på rette vej?

Mvh. NIverson :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)

...........mja.... Lidt mere om dine holdninger/synspunkter..

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2008 af trinekb (Slettet)

Nja.. Hvis du skal skrive et essay ud fra et billede, handler det jo så sådan set om, hvad du kommer til at tænke på når du ser billedet. Ikke om hvad romantikken er. Du kan godt have romantikken med ind over, hvis det er det du tænker på - dine tanker kan udvikle sig lige som du selv syntes, så længe der er en tråd ud til tanken, fra billedet. Et essay er dine tanker.
Og så er det en god i det hele tiden at finde tilbage til kernen, til billedet, når du begynder at bevæge dig ud i tankerne.

Skriv et svar til: Essaygenren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.