Matematik

omvendt proportional

09. marts 2008 af dalle-rumv (Slettet)
a og b er omvendt proportionale.

A 5 -0,5 10 ?
B -0,4 4 ? 1

Jeg har været inde på matlex for at finde ud af hvordan man gør,men det hjalp ligefrem ikke.

Hvad skal der stå de steder hvor der er et ? ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja, det er jo så det, som du skal finde ud af.

Kig i din formelsamling under "omvendt proportionalitet"

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2008 af mathon

a 5 -0,5 10 20
b -0,4 4 2 1

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2008 af mathon

for de omvendtproportionale størrelser
a og b
gælder

a*b = konstant

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2008 af LiGoMo (Slettet)

hmm...Mathon dine to svar stemmer ikke overens. Dem må du lige kigge nærmere på. Jeg vælger at stole mest på det sidste svar...

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2008 af mathon

sammenhængen synes for a,b>0
at være
a*b = 20

ellers er der ikke rimelighed i påstanden om, at a og b er omvendt proportionale.

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2008 af mathon

...et upræcist spørgsmål, giver undertiden - om end ikke tilstræbt - et upræcist svar...:-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2008 af mathon

...eller rettere upræcise "faktuelle" oplysninger...

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. marts 2008 af Isomorphician

a: {5, -0,5, 10, ?}
b: {-0,4, 4, ?, 1}

a*b = -2?

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. marts 2008 af Kristian-Poulsen (Slettet)

Det siger lidt sig selv, at hverken a eller b må være 0

Så det er som mathon siger.

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. marts 2008 af Mikkat (Slettet)

Nej , Mathons svar

a 5 -0,5 10 20
b -0,4 4 2 1

er ikke korrekt, men det er korrekt at a*b skal være konstant.
Da a*b = 5*(-0,4)=-2 , skal der stå

a 5 -0,5 10 -2
b -0,4 4 -0,2 1

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. marts 2008 af mathon

så er den klaret; jeg har i farten fejllæst
a 5
b -0...og godt nok svagt været forundret over -0

men der står jo -0,4, når der tælles efter

faktuelt
4 a'er
og
4 b'er
ser jeg nu. Man er efterhånden vant til noget upræcise oplysninger. Men det her er utvivlsomt - ser jeg nu - min fejl.

x*y = -2
bør der ikke længere herske tvivl om!!!:-)

Skriv et svar til: omvendt proportional

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.