Matematik

Fuinktion

27. marts 2008 af Nyx84 (Slettet)
Der skal laves en ny skulptur i Odense i anledningen af H.C Andersens 200 års fødselsdag. Skulpturen skal være et symbol på forfatterens eventyr "Toppen og bolden", og den konstrueres som en kegle med en grundfladeradius r og højden h og med en kugle, der har en radius på 0,5 meter.
"Bolden" findes allerede , og keglen skal konstrueres således, at den har samme rumfang som kuglen.


Hvordan gør jeg rede for, at funktionen

O(r) = pi*r^2 + pi*r*sqrt((1/64r^4) + r^2)

beskriver keglens overfladeareal som funktion af keglens radius?

Der er også givet, at
Kegle:
Grundflade r
Sidelinje s
Højde h
Krumme overfalde: O= pi*r*s
Rumfang: V= 1/3pi*r^2*h

Kugle:
Radius R
Rumfang:
V = 1/3pi*R^3


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2008 af Isomorphician

http://peecee.dk/upload/view/106413

Der skal stå "den samlede overflade" i stedet for "den samlede krumme overflade" til sidst.

Svar #2
27. marts 2008 af Nyx84 (Slettet)

Tak:-)..har du et link til spørgsmål b i opgaven, som jeg må få?..altså, hvis du har spørgsmålet..jeg har ik skrevet det i den første opgaveformulering..

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2008 af Isomorphician

det har jeg ikke

Svar #4
28. marts 2008 af Nyx84 (Slettet)

Okay..så prøver jeg at skrive den her..
Det er som sagt spørgsmål b til opgaven.

Skulpturen skal forgyldes, og man ønsker derfor at konstruere keglen, så overfladen bliver så lille som muligt.

b) Bestem den radius, der gør keglens overfladeareal mindst muligt og bestem til tilsvarende højde for keglen.

Svar #5
28. marts 2008 af Nyx84 (Slettet)

Vil du prøve at forklare mig, hvordan du kommer frem til udtrykket

s´= r^2 + h^2 , for det forstår jeg ikke..

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/106494

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. marts 2008 af Isomorphician

s' = s^2
En fejl der sneg sig ind, som jeg ikke nåede at få rettet i tide.

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. marts 2008 af Isomorphician

...skal vi ikke bare sige jeg var træt i går?
kuglens rumfang er selvfølgelig 4/3*pi*r^3 og ikke 1/3*pi*r^3

Svar #9
28. marts 2008 af Nyx84 (Slettet)

:-)..det er helt i orden..og tak skal I have, begge to..

Svar #10
28. marts 2008 af Nyx84 (Slettet)

Vil I evt. hjælpe mig med #4 også?

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. marts 2008 af mathon

b)
forgyldning:
se
http://peecee.dk/upload/view/106504

Svar #12
28. marts 2008 af Nyx84 (Slettet)

Tusind tak skal du have!..du er virkelig god til at skrive, hvad det er du gør, så sådan en som mig kan forstå det:-)

Skriv et svar til: Fuinktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.