Fysik

1 opgave !

02. april 2008 af visuu1 (Slettet)
Hej, sidder med en fysik opgave, men er ik sikker på hvordan den løses.
opgaven lyder:

- en fiskekutter med ekkolod modtager et reflekteret signal efter 10 ms og endnu et efter 200 ms. Hvor dybt ligger fiskestimen og hvor dybt er der det pågældende sted?

mit bud, som jeg ikke er sikker på?
- s = v*t
s = 1500 m/s * 0,01 s ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2008 af Xyxoz (Slettet)

Ja - du glemmer bare - foran s.

-s er strækningen (-m)
v er hastigheden (m/s)
t er tiden (s)

m/s * s = m
v * t = s

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2008 af Xyxoz (Slettet)

Skulle selvfølgelig have stået -s til sidst.

Svar #3
02. april 2008 af visuu1 (Slettet)

jamen er det hvor dybt der er 10 m/s ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2008 af Xyxoz (Slettet)

Hmm, spottede lige, at der egentlig ikke er nogen hastighed angivet.. Hvordan fandt du 1500 m/s?

Svar #5
02. april 2008 af visuu1 (Slettet)

-s var heller ik ment som et minus -, men en bindestreg Hehe ;D

Svar #6
02. april 2008 af visuu1 (Slettet)

jamen det er vandets hastighed.

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2008 af Xyxoz (Slettet)

Ok, det skrev du bare ikke :p

Altså, hvis det tager 10ms at komme ned til fiskestimen og 200ms at komme ned på bunden, tager det kun halvt så lang tid at nå derned. Brug derfor 5ms og 100ms i regnestykket. Ellers har jeg misset konceptet i opgaven.

Svar #8
02. april 2008 af visuu1 (Slettet)

glemte jeg at skrive.

men er ikke med nu .
så er det : s = v* t
s = 1500 m/s * 5ms

og s = 1500 m/s * 100 ms ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. april 2008 af Xyxoz (Slettet)

Opgaven spørger, hvor dybt fiskestimen befinder sig, OG hvor dybt der er på det pågældende sted.

Well, der står at den modtager et signal efter 10ms. Lad os forestille os, at vi sender et signal ned og det støder på fiskene efter 5ms støder det på og kommer tilbage. Efter 5ms er det tilbage igen, derfor tager det 10ms før vi får svar, men det tager kun 5ms at nå fiskene.

Så ja, det du har skrevet burde være korrekt.

Svar #10
02. april 2008 af visuu1 (Slettet)

1500 m/s * 5ms = 7500 m er det ik meget?

Brugbart svar (0)

Svar #11
02. april 2008 af Xyxoz (Slettet)

Haha, tror jeg sover lidt i dag.

1ms er selvfølgelig 1/1000 af et sekund, så der skal stå 0,005 * 1500 og 0,010 * 1500 ^^

Svar #12
02. april 2008 af visuu1 (Slettet)

det passer også meget godt nu, da det giver 7,5 og 15 meter.
mange tak for hjælpen (:

Brugbart svar (0)

Svar #13
02. april 2008 af Xyxoz (Slettet)

Arrgh, det her er min sidste rettelse.
100ms = 0,1s, ikke 0,01s

Tror jeg holder pause fra computeren nu xD

Svar #14
02. april 2008 af visuu1 (Slettet)



s = 1500 m/s ? 0,10 s = 150 m

er dette så rigtigt ;D Hehe også med betegnelserne ? (:

Brugbart svar (0)

Svar #15
02. april 2008 af Xyxoz (Slettet)

Nu slår jeg lige koldt vand i blodet og kører det hele igennem :p

s = v * t

Tid for første respons: 10ms -> 5ms -> 0,005s
Tid for andet respons: 200ms -> 100ms -> 0,100s

s1 = 1500 m/s * 0,005s = 7,5m
s2 = 1500 m/s * 0,100s = 150m

Svar #16
02. april 2008 af visuu1 (Slettet)

jeps, det har jeg også skrevet nu.
tak skal du have for hjælpen & din tid ;)

Brugbart svar (0)

Svar #17
02. april 2008 af Xyxoz (Slettet)

Keine problem.. Nu er det vist tid til den pause :D

Brugbart svar (0)

Svar #18
03. september 2014 af Narkcab

10ms -> 5ms -> 0,005s 

Hvordan kan det være at fra 10 ms til 5 ms ?


 


Brugbart svar (0)

Svar #19
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Læs forklaringen i #9. Lyden skal både ned til objektet i vandet og tilbage igen. Derfor divideres tiderne med 2 for at få lydtiden fra fiskekutteren til objektet nede i vandet.


Brugbart svar (0)

Svar #20
03. september 2014 af Narkcab

Når thanks! 


Skriv et svar til: 1 opgave !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.