Matematik

opstil en formel

20. april 2008 af Nineb (Slettet)
Hej, har fået stillet den her opg som hjemmeregning:

4 variable størrelser er forbundet ved formlen R=R0(1+a*t) og U=R*I, hvor R0 og a er konstanter

a) opstil en formel der udtrykker t ved U og I

man skal vel igang med at isolere, men kan ikke se hvordan jeg lige skal opstille en formel der udtrykker t ved U og I

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2008 af Isomorphician

- isoler r i den ene ligning
- isoler R i den anden ligning.
- indsæt udtrykket for R i den første ligning

Svar #2
20. april 2008 af Nineb (Slettet)

okay, men skal jeg ikke isolere RO i den første ligning (R=R0(1+a*t)) fordi der er ikke et r, men R eller RO i den første ligning. Resten er jeg med på

tak for hjælpen !

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2008 af Isomorphician

flot....
"- isoler r i den ene ligning" ---> isoler t

Svar #4
20. april 2008 af Nineb (Slettet)

t= R-RO/a*RO

og R=U/I

hele udtrykket: (U/I)-RO/a*Ro

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2008 af mathon

t = (R-Ro)/(aRo) = (U/I-U/Io)/(a*U/Io)

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2010 af tawer (Slettet)

hvor kommer lo fra ????


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2014 af Sebbe88 (Slettet)

R = R0(1 + a * t) v U = R * I

Som #1 siger, isoleres R i den anden ligning først:

R = I/U

Derefter indsættes I/U i stedet for R, så ligningen hedder nu U/I = R0(1 + a * t) 

Så skal t bare isoleres: U/I = R0(1 + a * t) --> U/(I * R0) = 1 + a * t --> (U/(I * R0)) - 1 = a * t --> ((U/(I * R0)) - 1) * 1/a (eller bare /a) = t

Parenteserne kan se uoverskuelige ud, men husk at arbejde indefra og ud. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. oktober 2014 af mathon

                              R=R_o\left ( 1+\alpha \cdot t \right )

                              R\cdot I=R_o\cdot I\cdot \left ( 1+\alpha \cdot t \right )

                               U=U_o\cdot \left ( 1+\alpha \cdot t \right )=U_o+U_o\cdot \alpha \cdot t

                               U_o\cdot \alpha \cdot t=U-U_o

                               t=\frac{U-U_o}{U_o\cdot \alpha }

     evt.
                                t=\frac{\frac{U}{U_o}-1}{\alpha }


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. oktober 2014 af Sebbe88 (Slettet)

#8

Forstår ikke helt, hvad det er du har lavet? R = U/I, så hvordan i alverden kommer du frem til R * I = R0 * I * (1 + a * t)?

I øvrigt er R0 en konstant, så den må du ikke ændre til U0!


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man har

        t = (R/R0 - 1)/α

og

        R = U/I

        t = (U/(R0·I) - 1) / α

Størrelsen R0·I kaldes U0 i #8 .


Skriv et svar til: opstil en formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.