Matematik

Matematik 9. klasse afgansprøve

12. maj 2008 af flugu (Slettet)
Hej alle.
Jeg skal op i Matematik i morgen, og ville høre om der var nogle der kunne hjælpe mig med de basale huskeregler.

Jeg kan fx ikke huske om en cirkels omkreds = R*R*PI eller om det er en anden formel.
så, er der nogen der kan hjælpe mig med disse.

1. Udregning af cirkels areal/omkreds.

2. Udregning af %, fx Jens tjente 1000 kr og puttede dem i banken, efter 1 år havde han 1400 kr, hvad var renten?
Den er 40 %, men jeg kan ikke huske formlen, er det 1000/1400*100 ?

Mvh Marius.

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af juventuz (Slettet)

1) cirkel omkreds finder du på 2 sek ved en søgning på google;)

2) k=k0*(1+r)^n

Brugbart svar (1)

Svar #2
12. maj 2008 af juventuz (Slettet)

2) I folkeskolen ville man nok sige: ((1400/1000)-1)*100

Brugbart svar (1)

Svar #3
12. maj 2008 af juventuz (Slettet)

prøver igen (det blev åbenbart slettet): ((1400/1000)-1)*100

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2008 af juventuz (Slettet)

Står der 1400/1000 inde i parantesen hos jer andre? Det bliver slettet efter jeg har indsat svaret:/

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Til det med cirklen er
O=2*r*pi=d*pi
A=r^2*pi

Tænk på, at når det er noget opløftet i anden, så er det med areal.

Brugbart svar (1)

Svar #6
12. maj 2008 af Kwarzon (Slettet)

juventuz det gør der.

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2008 af turbo2008 (Slettet)

Hej alle.
Jeg skal op til mat. eksamen imorgen, og jeg er skide nervøs, men jeg ved ikke hvorfor. Fordi jeg ved jeg godt kan finde ud af matematik. Men jeg er bare skide bange for at at der kommer noget skide svært jeg ikke kan finde ud af. Især i Problemregningen

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2008 af Arvin (Slettet)

#7 Bare gør dit bedste, og husk hvor de forskellige formler i din formelsamling er. Så er du nok rimelig sikker.

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. maj 2009 af Marinos (Slettet)

jeg skal også op i morgen, og er også nervøs.

men vedrørende den med omkredsen, så husker jeg altid cirklens omkreds ved at sige;

2 piger

"2" "pi" ge "r"

2*pi*r


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. maj 2009 af lp10 (Slettet)

Jeg skal også op i morgen.

Nogen der kan forklare mig lidt om procent?
Hvordan regner man dette ud(bare et eksempel):
Mads har 3250 kr.. Det er 35% af den rigtige pris.
Hvordan regner man så ud, hvad den rigtige pris er?

+ Jeg kan ikke helt få det dér med negative tal ind i hovedet..
Hvornår bliver et resultat positivt med hvilke tegn?
Fx: (-2) - (-2) = 4.
Det ved jeg godt. Men hvordan ser det så ud med divider
og gange? Og hvis det ene tal er positivt og det andet er
negativt, bliver resultatet så negativt?

Håber i forstår.
Er ikke dårlig til matematik, jeg skal bare lige have det repiteret og HELT ind på lystavlen! :-)
Håber i kan hjælpe.

Knus.


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. februar 2010 af truemax1 (Slettet)

2 piger er en dårlig huske regl i forhold til mig... for jeg siger altid O=D*pi               2 pi gange r forvirre mig og får mig til at tro at der står 6,28*D=O

ps. (-2)-(-2)=-4

for det bliver -2gange+2=-4


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. april 2010 af hannah2907 (Slettet)

"for det bliver -2gange+2=-4"

Hvad mener du med det?


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. august 2010 af skolehjælpen (Slettet)

hej jeg går i 6 klasse og håber i kan hjælpe mig.

der står, hvad er? 20% af 100 lagt til 100? hvordan regner man det ud?

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. oktober 2010 af momix (Slettet)

20% af 100 =

20/100 = 0,2

0,2 * 100 = 20

Lagt til 100:

20 + 100 = 120

(:


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. april 2011 af Zhean (Slettet)

#11
 

2 piger er en dårlig huske regl i forhold til mig... for jeg siger altid O=D*pi               2 pi gange r forvirre mig og får mig til at tro at der står 6,28*D=O

ps. (-2)-(-2)=-4

for det bliver -2gange+2=-4

HAHA xD...

p.s (-2)-(-2) = 0

^^'''

omkring procent.

20% af 100kr, jeg tænker bare:

hvis 100kr er hele tallet, så er 0,2 de 20%

Hvis der tales om en stigning på 20% af en vare for eksempel (ikke realistisk stigning dog)

Så gør jeg sådan her 1 (de 100%) + 0,2 (de 20%)

1,2*100kr = 120kr!


Skriv et svar til: Matematik 9. klasse afgansprøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.