Matematik

Mat: Skr. eks. STX-B

14. maj 2008 af allan_sim
Kortfattede resultater for dagens eksamen i STX-B. Det er meget hurtigt gennemregnet, så der tages forbehold for regnefejl, trykfejl og søvnige perioder...

Opg. 1
9 og x^2

Opg. 2
f(x)=25*2^x

Opg. 3
f'(x)=3x^2-6x. Voksende i ]-oo;0] og [2;oo[. Aftagende i [0;2].

Opg. 4
|BC|=12

Opg. 5
12 og 31

Opg. 6
a) D=56,4
b) |BD|=8,6 og |AC|=6,2

Opg. 7
a) a=37,45 og b=273,6
b) 37,45 er spækhuggerens vækst i længde pr. år og 273,6 er længden ved fødslen. En spækhugger med en længde på 700 cm er ca. 11,4 år gammel.
Opg. 8
a) 7,6%

Opg. 9
a) 64/3

Opg. 10
a) E(v)=k*v^3 hvor v er hastigheden og E er energiproduktionen.

Opg. 11
a) x=-1 v x=3

Opg. 12
a) 1225,6
b) 4,64

Opg. 13
a) Kvartilsæt(82;89;99)
b) Generelt er de fiskene kortere på dybere vand, og der er større spredning. Der argumenteres ved hjælp af boksplot.

Opg. 14
a) f'(x)=1-16/x^2. f'(x)=0 har løsning x=4. Da f'(2)0 er der tale om et minimum.

Opg. 15a
a) b=50 og c=-105

Opg 15b
a) O=2*pi*r+2x. A(x)=(800x-2x^2)/(pi)

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2008 af mathjælp (Slettet)

yes, så mangler vi bare matA :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2008 af siimba (Slettet)

Hmm...Ja, jeg kan da se jeg har et par forkerte i mellem... Men dog også en del rigtige :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2008 af MH123 (Slettet)

Hvordan fik du 9 i den første? :S

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2008 af Kokosmarie (Slettet)

Cirka hvor mange point kan man regne med mindst at skulle have, for at få 12?

Og hvad med 10?

Svar #5
14. maj 2008 af allan_sim

#3.
Hvis det generelt kan reduceres til x^2, skal det også gerne give 9, når man sætter x=3 :-)

#4.
Normalt skiller grænsen til 10 ved omkring 76-78%, mens den ved 12 ligger omkring 92-94%, men de er kun vejledende.

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2008 af Sansnom (Slettet)

Hej Allan,

Kvartilsættet bør vel være (82; 90; 100) (afrundet til hele tal).

F.eks. udregnes medianen som 80+30/31*10 (da den kumulerede frekvens ved 80 er 20% og ved 90 er 51%, så medianen ligger 30/31 dele af afstanden fra 80 til 90). Dette giver 89,6774, som vel bør afrundes til 90 - eller har du en grund til at runde ned, fremfor at runde af?

Dit svar vil naturligvis også blive accepteret, hvis det angives som aflæst på en sumkurve, så det har ingen praktisk betydning.

Ellers er jeg ganske enig i din løsning. Tak i øvrigt for, at du lægger den ud.

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2008 af Kokosmarie (Slettet)

Det der begreb "helhedsvurdering", som man kan få op til 5 point for, hvad ligger der egentlig i det? Hvad skal der til for at få fx 3, 4 eller 5 point for helheden?

Hvornår får man karakteren?

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2008 af pigen12345 (Slettet)

Hvordan fik du opgave 8 til at give 7,6 %?

Svar #9
17. maj 2008 af allan_sim

#6.
Kvartilsættet tænkes aflæst. Det har som du skriver ingen praktisk betydning. Når jeg laver disse kortfattede facitlister, gør jeg det ud fra en typisk elevbesvarelse og dermed også som en skønnet aflæsning.

#7.
De ting der indgår i helhedsindtrykket er beskrevet i første side i selve opgavesættet. Der vurderes hvor mange ting, man opfylder.

#8.
Ved brug af renteformlen: 60=20*(1+r)^15

Svar #10
17. maj 2008 af allan_sim

#7.
Der er censormøde den 17. juni. Regn med et par dage efter det.

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. maj 2010 af SB2492 (Slettet)

Hvordan har du regnet opgave 11 ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. oktober 2011 af BetteMusen (Slettet)

|AC| giver ikke 6,2.

 

Det giver ca 7,07     ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. oktober 2011 af BetteMusen (Slettet)

Opgave 7

 

Hvis man tager og lægger al stigningen af cm sammen og dividerer det med 8(antal gange det stiger) så får man 37,5(ikke afrundet) og ikke 37,45. 

BEMÆRK at den stiger ikke konstant med 38, men skiftesvis mellem 38 og 36 :-)

(38+38+38+38+38+36+36+38)/8 = 300/8 = 37.5

 

37,5 er gennemsnittet for stigningen.


Skriv et svar til: Mat: Skr. eks. STX-B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.