Matematik

potensvækst

19. maj 2008 af 06trsa (Slettet)
Hvis jeg har en potensvækst, der hedder f(x)=1877,26x^1,03237, kan jeg så beskrive den ved at sige, at hver gang x stiger med en, vokser f(x) med 3% .. ? Det kan jeg ikke vel? Hvordan beskriver jeg den så?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2008 af Isomorphician

Det passer da meget godt.
Hvad kan du ellers se ud fra forskriften?

Svar #2
19. maj 2008 af 06trsa (Slettet)

er du sikker på det ? da ikke når det er en potensvækst?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2008 af Isomorphician

hov....jeg så det som eksponentiel vækst...(nye briller!)

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2008 af Isomorphician

Du kan se at hver gang x vokser med r %, vokser f(x) med R %.
Hvor (1+r)^a = 1 + R

Svar #5
19. maj 2008 af 06trsa (Slettet)

kan man så sige at hver gang x vokser med en konstant procentsats vokser f(x) med en konstant procentsats?
Men hvordan kan jeg tallene i min funktion?

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2008 af Isomorphician

hvis x vokser med 5 %:
(1,05)^1,03237 = 1 + R <=>
1,05166 = 1 + R <=>
0,05166 = R

Hvilket vil sige at hver gang x vokser med 5 vokser f(x) med 5,166 %

Svar #7
19. maj 2008 af 06trsa (Slettet)

uhh.. tak:)

Skriv et svar til: potensvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.