Kemi

Hjælp

01. juni 2008 af kim19 (Slettet)
Hej, jeg skal op til eksamen imorgen i kemi C.

jeg har et par helt grundlæggende ting jeg godt vil have svar på, er der ikke en der er sød og vil bruge 10 min på at svarer på nogle spørgsmål, som jeg ikke forstår ?

På forhånd MANGE TAK

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2008 af o1-studie (Slettet)

Smid spørgsmålene herind. Så er der større sandsynlig for at du får svar. :)

Svar #2
01. juni 2008 af kim19 (Slettet)

Oka håber nogle kan svarer :)

1) når man afbrænder en alkane så bliver der dannede H20. Hvad er tilstandsformen på H2O er det (g) det bliver jo til vanddamp eller er det (l) jeg mener at have hørt at det altid er (l) ved H2O men kommer i tvilv, og alkanen hvad tilstandsform har den. skal jeg bare tag efter den regl der siger de første 4 alkaner er Gas fra 5-16 er det Væske og over er det fast ? så bliver tilstands formen efter propan (g) og efter hexan (l) kan det være rigtigt?


2) Skaller hvor har Ba skallerne fordelt således (2,8,18,18,8,2)

jeg kender godt grundreglerne for hvor mange de kan have, men her i skal 4 må der jo være 32 og den har kun 18, hvorfor smider den ikke de 8 elektroer den har i skal 8 hen i skal 4 ?


3) Mængdeberegning. men tag normalt jo kofficienterne med når man skal beregne Molar massen. Men når der f.eks står kno . 5H2O altså en prik efter. skal man så i dett eksempel med 5H2O regne 10 ekstra H'er med og 5 Oxygen ?

4) hvad tilstandsformer skal jeg sætte på i f.eks. den kemiske denitrifikation der indgår nitrat, nitrit, ammonium, ammoniak.



Håber nogle kan hjælpe mig

TAK

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

1)
Når du afbrænder noget er temperaturen tit over 100ºC, hvorfor der er tale om vanddamp. Går an på tryk.
Det samme gør tilstandsformen af alkaner (og alle andre stoffer). Butan er gas, som du nok også mener. Pentan er flydende som du også skriver men man plejer at sige at C17H36 er flydende og derefter er de alle faste. Men husk at uforgrenede alkaner har højere kogepunkt en forgrenede, da de kan pakke sig tættere op ad hinanden, hvilket muliggør flere van-der-waalsbindinger...

2) Det gør den ikke fordi den når elektronerne er fordelt på denne måde har lavest mulige energi. Det man bruger til at forklare den slags er matematiske formler der kaldes "Orbitaler". Det er for almindelige dødelige ikke umiddelbart logisk, hvorfor de anretter sig på de måder de gør (især når det går over i større og komplekse molekyler med hybridisering osv) men grunden er altså at atomet har lavere energi når elektronerne er fordelt på denne måde. Det er bedre for elektronerne at svinge rundt i en s-orbital end i en f-orbital, hvorfor den self vælger s-orbitalen. Lidt halvsvært at forklare men da der er en s-orbital i hver skal vil elektronerne hellere ligge i den yderste skals s-orbital end i den næstyderste skals g orbital. Meh... Slå det op i en bog... Svært at forklare med ord.

3) Ja. Det er krystalvand og der er altså 5 vandmolekyler som skal tages med i beregningen. Altså 5 * 2 H og 5 * 1 O

4) Går an på temperaturen. Tjek din databog og se om ammoniak koger ved under 25ºC som man siger er standardtemp. (som regel) Ellers prøv en biologibog.

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

Held og lykke med eksamenstingen

Svar #5
01. juni 2008 af kim19 (Slettet)

Tak

Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.