Samfundsfag

X – Faktor(have talent, være noget...)

03. juni 2008 af kevin90 (Slettet)
Hej
Jeg er igang med et projekt hvori vi skal beskrive; - Hvordan og hvorfor ændrer folk sig når de promoverer sig selv.

Dog synes jeg mangler noget mere, så det ville være dejligt hvis i kunne komme med nogle nye ideer.

Alle vil promover sig selv i en hvis omfang, det viser en undersøgelse fra. Alle drømmer om at blive populær og blive kendt dog er der altid undtagelser. Selvom Jon fra Popstars vandt programmet med en stor popularitet hos publikummet var det ikke hans ønske om at blive til en pop dreng og få en stor popularitet.

Udviklingen i det senmoderne samfund har resulteret i at vi gerne vil promovere os selv mere og mere. Nogle mennesker har en fast identitet og synes ikke at det er vigtigt at promover sig selv, da de er ligeglade med hvad andre syntes om dem. De fleste moderne mennesker mangler en fast kerne hvori de synes det er vigtigt hvad andre mener og syntes om dem, derfor vil de gerne promover sig selv for at skabe en identitet som er tilpasset til deres omgivelser hvor andre kan definerer dem som noget ”specielt” eller noget helt andet. De fleste mennesker ændrer også sin personlighed efter de omgivelser de befinder sig i. I det senmoderne samfund er man altid på gennemrejse. Hvis man skal leve lykkeligt i det senmoderne samfund, skal man altid være fleksibel, omstillingsparat og åben for nye muligheder. Sociologen Erving Goffman antager at mennesket altid fremviser sin ”frontstage” for at promoverer sig selv til andre dog ved man aldring hvordan personens ”backstage” er, altså hvilke tanker personen har dybest inde.

Man kan promovere sig selv i ens egne omgangskredse eller hvis man vil promoverer sig selv i en høj grad er der mange mennesker der vælger at deltager i forskellige reality programmer. Dog er der også mange mennesker som iscenesætter sig ved at se fx x-factor og på en måde prøver de få følelsen, at det kunne være dem som var med i programmet eller så dagdrømmer man lidt om at ”gid det var mig”. Engang var tanken om at være populær- og overvåget af kameraer et mareridt i dag er det en genvej til berømmelse og blive bemærket af andre.
Udviklingen…..beskrivelse
Landbrugsfamilien:
Før 1900 boede størstedelen af Danmarks befolkning på landet. Hvert familiemedlem havde sin rolle. Børnene blev opdraget til at blive det samme som forældrene. Moderen tog sig af det huslige. Faderen passede gården. Ofte gik man i skole hver anden dag. Og man blev hjemme i tavle perioder.
Industrifamilien:
Omkring 1900 ændrede familiens rolle. Kvinderne passede det huslige og tog sig af børnene. Faderen forlod hjemmet og fandt et lønarbejde på en fabrik. Børnene skulle i skole fra de var 7 år. Familien boede tættere på byerne eller fabrikkerne.

I familien i det 21. århundrede
Rollerne er fuldstændigt forandret sig. Begge forældre er udearbejdende. Børnene bliver passet af andre og det hele begynder hvor børnene bliver passet af andre, de skal promover sig selv for andre, vise hvem de er hvor de er fra osv.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2008 af TanteOda (Slettet)

Lidt forskelligt:
- Når du omskriver en person så husk for- og efternavn. "Jon fra Popstars" holder ikke.
- Jeg vil ikke være populær - det må være ualmindelig rædselsfuldt ikke at kunne gå anonymt ned gennem strøget. Og jeg mener simpelthen ikke, at der er tale om en undtagelse – jeg tror, der er mange, der ikke bærer dette ønske.
- popdreng er i et ord
- "De fleste moderne mennesker mangler en fast kerne hvori de synes det er vigtigt hvad andre mener og syntes om dem," hvad er din kilde til dette postulat? Er det fra en undersøgelse eller egne iagttagelser?
- "De fleste mennesker ændrer også sin personlighed" ... rettelse: deres personlighed
- "I det senmoderne samfund er man altid på gennemrejse." Kilde? Hvor har du det fra?
- reality program, x-factor... rettelse: reality-program, X-Factor
- Måske skulle du kigge nærmere på senmodernismens begreber som informationssamfund, risikosamfund, det postindustrielle samfund og det postmoderne samfund. Herunder også urbanisering og globalisering og se på hvor de mennesker, du beskriver primært tilhører.
- Måske kigge på individet og fællesskabet. Hvor hører "stjernen" til og kan han/hun leve uden fællesskabet?
- Jeg synes ikke rigtig du kommer ind på hvordan og hvorfor folk så ændre sig. Eg. "De fleste mennesker ændrer også sin personlighed efter de omgivelser de befinder sig i."... og hvorfor gør de så det?
- Jeg kan forstå, det er en kladde, men for 17 hvor er der mange dansksproglige fejl i.

Tanten

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2008 af klotte (Slettet)

Hvis det er en samfundsopgave skulle du måske få ordet identitet med i en eller anden sammenhæng.
Og så er den teoritynd i forhold til hvem du tager hvilke ideer fra.
Narcissistisk kulturbegreb bør du kunne anvende ....

Gode rettelser fra Tanten :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2008 af blackduck (Slettet)

X-factor er måske selviscenesættelse, men det er jo amatører, det er middelmådighed så det basker! Hvorfor er det er i Danmark nemmere at lave et program der hylder amatørerens middelmådighed end et reelt musisk kunstprogram? Det er jo ikke fra X-factor, popstars eller lignende at den næste kunstneriske revolution kommer :) Michael Strunge ville vende sig i graven...

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2008 af blackduck (Slettet)

#3

Jeg havde ikke set det var postet i samfundsfags kategorien. Ovenstående er nok mere en danskfaglig kommentar. Beklager.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Jeg faldt over en humoristisk artikel fra politiken, som handler om x-factor loven.
http://politiken.dk/debat/kroniker/article483377.ece

Skriv et svar til: X – Faktor(have talent, være noget...)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.