Fysik

Nogen der kan forklare om "bølgehastighed"

16. juni 2008 af Rasie (Slettet)
Hej..

Nogen der kan forklare hvad bølgehastighed er?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ja, det er givet som v=f*lambda, dvs udbredelseshastigheden af en bølge er givet som produktet af bølgens frekvens og bølgelængde

Svar #2
16. juni 2008 af Rasie (Slettet)

okey tak:)


Svar #3
16. juni 2008 af Rasie (Slettet)

Men den her link, er hastigheden for en bølge i en streng, hva vil det sige ved du det??

https://www.studieportalen.dk/Fagsider/487/B%C3%B8lgel%C3%A6re.aspx#Q1-1-3

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det er ikke noget jeg har lært om. Bare koncentrere dig om formel (5) :)

Svar #5
16. juni 2008 af Rasie (Slettet)

okey :)

en sidste ting, når der står f = 1/T

er det bare at frkvensen angives i pr. sek? :S

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ja.. Og enheden for frekvens er dermed s^-1=Hz

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. juni 2008 af juventuz (Slettet)

Frekvensen er antal gentagelser pr sekund. En frekvens på 35Hz betyder, at fænomenet gentager sig selv regelmæssigt 35 gange hvert sekund

Svar #8
16. juni 2008 af Rasie (Slettet)

okey tak for hjælpen:)

Skriv et svar til: Nogen der kan forklare om "bølgehastighed"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.